Två elvor till helgen

Publicerad 17 februari 2006

Sören Åkeby har tagit ut två A-lag att matchas mot Nordsjälland på lördag respektive ”Krubban” på söndag. Det är 4-3-3 som gäller och MFF-tränaren hoppas få se bra passningsspel.

Laget som möter FC Nordsjälland lördag 18 februari
Mattias Asper
Ulrich Vinzents, Olof Persson, Jon Jönsson, Glenn Holgersson
Anders Andersson, Daniel Andersson
Jesper Bech
Yksel Osmanovski, Niklas Skoog, Afonso Alves
På bänken: Jonas Sandqvist, Johan Nilsson Guiomar, Joakim Nilsson, Emil Halfreðsson

Laget som möter Lunds BK söndag 19 februari
Jonas Sandqvist
Hasse Mattisson, Tobias Nilsson, Johan Nilsson Guiomar, Daniel Sliper
Samuel Barlay, Joakim Nilsson
Marcus Pode
Rawez Lawan, Edward Ofere, Emil Halfreðsson
På bänken: Mattias Asper, Andreas Wihlborg, Niklas Hansson, Joakim Persson

Skadefrånvaro:
Jari Litmanen, sår på foten
Christian Järdler, lårets framsida
Raoul Kouakou, stukad fot
Behrang Safari, ömma ljumskar
Rasmus Bengtsson, lårets framsida.

A-lagsmatch mot Nordsjälland och B-lagsmatch mot Lunds BK, en elva uttagen till respektive match. Då ligger det nära till hands att anta att det är de för dagen (eller veckan) bästa som spelar på lördag och övriga på söndag. Men detta är enligt Sören Åkeby en förhastad slutsats.
– Nej för fan – det här är två A-lag. Det vi gör nu är att pröva oss fram. Alla ska få spela och alla ska få chansen att visa vad dom kan.
Fast nog ser lördagslaget lite tyngre ut…?
– Det är vad folk bredvid kanske tycker, men den bedömningen får andra göra. Och det bryr jag mig inte om. Det viktiga nu är att så många som möjligt får spela 90 minuter.

Åkeby förblir ”tät” och ”vägrar” alla jämförelser mellan sina två första uttagna lag… klart är dock att bägge blir 4-3-3-uppställningar.
Till den spännande playmakerrollen har du valt Jesper Bech och Marcus Pode.
– De är spelare som har de kvaliteter som krävs för rollerna. De kan ha kvaliteter för andra roller också, och vi kan pröva fler spelare i den här rollen.

Är du nöjd med vad du fått se under den första veckan med boll?
– Definitivt. Det har varit inspirerande. Spelarna har varit sugna på att spela fotboll och har haft en fantastiskt bra fart. Kanske lite mindre de senaste passen, men det är inte så konstigt.
Hur smälter 4-3-3 in hos manskapet, i den takt du förväntat dig?
– Det går i den fart jag vill det ska gå. Nu har vi inte varit ute på stor plan alls, och det syns kanske imorgon, men vi har kloka fotbollsspelare, så det ska nog gå bra. Vi har valt att vara inomhus eftersom det har varit dåligt väder, då är det är lättare att göra sin röst hörd när man vill förklara och förtydliga. Vi har ett bra spelarmaterial till 4-3-3, nu ska vi hitta en bra mix.
Vad vill du se i helgens matcher?
– Att vi har ett bra passningsspel, och att vi har tålamod. Jag hoppas vi kan vända spelet. Vi har inte jobbat så mycket med positionsspelet än, men som sagt, vi har många kloka spelare som jag hoppas på.

/Tobias Christoffersson