Turneringsseger för P87

Publicerad 16 januari 2002

Turneringsseger för P87

Väst-tyska orterna Bingen och Wehen nära Frankfurt-am-Main var destinationen för den välfyllda (Bröndby hängde också på) MFF-buss som i lördags morse körde iväg mot tre inomhusturneringar, P87-laget deltog i två och P89-laget en. Motstånd: idel tyska bundesligaklubbar.

Turneringsseger för P87…
Bägge lagen gjorde mycket bra ifrån sig, allra bäst P87, som på lördagen vann meriterande segrar mot FC Kaiserslautern (4-3), Karlsruhe (3-0) och Borussia Mönchengladbach (2-1). P87 kunde sedan kosta på sig en förlust mot Eintracht Frankfurt (0-5) och ändå klart vinna sin grupp. I nästa gruppspel blev det gruppfinal mot Arminia Bielefeld, och 3-2-segern där innebar också turneringsseger på bästa sammanlagda resultat. På söndagen var U15 bokade för ännu en turnering, men då gick det lite sämre i en tuff grupp med bland andra FC Köln och Bochum. Inget avancemang från gruppspelet.

…och tredjeplats för P89
P89 ställdes också mot kvalificerat i sin turnering och slutade trea i turneringen. Anfallaren Agon Mehemeti gjorde sex mål och målvakten Özgur Emin utsågs till turneringens bäste målvakt.

Ledarnas berättelser
Här följer ungdomsledarnas egna redogörelser för turneringarna i Tyskland,först P87-ledarna Patrick Winqvist, Johannes Alsed och Jan Wremerth, sedan P89-ledarna Kenneth Folkesson och Magnus Björk:

P87
”Framåt kvällen anlände vi till Bingen och efter genomgång och mat fick vi några timmars sömn.
Tidig på lördagsmorgonen begav vi oss till Wehen för att spela. I första matchen stod 1. FC Kaiserslautern för motståndet och det small direkt 0-1 i nacken. Men när vi väl kommit in i matchen och fått på blåställen vände killarna matchen och ledde ett tag med 2-1, båda målen via fint samspel mellan Joakim Persson och Patrik Holmgren. Dock kom Kaiserslautern tillbaka på nytt och vände till 3-2. Det såg tufft upp, men killarna visade gott tålamod och härlig vilja. Joakim Persson sköt ett nytt lyckat skott och det var kvitterat till 3-3. När klockan stod på 14.59 lyckades Christian Lindström stöta in 4-3 och vi hade fått en perfekt start på turneringen.
Andra matchen mot Karlsruher BSC blev även den tuff, men inte lika jämn målmässigt. Vår målvakt Viktor Bergstrand storspelade och visade sin klass med bland annat en trippelräddning. Framåt såg Serkan Yalcin, Joakim Persson och David Wahlberg med vars ett mål till att det slutade hela 3-0.
Efter den matchen var humöret på topp och en viss kaxig och självsäker attityd smög sig in. Det dröjde dock inte lång stund innan vi kom ner på jorden. I tredje matchen stod Eintracht Frankfurt för motståndet, där förvaltade vi inte våra målchanser och spelade nonchalant försvarspel, och hela laget bör skämmas för sin insats och resultatet 0-5. I sista gruppmatchen mötte vi den före detta ”svenskklubben” Borussia Mönchengladbach. Där var respekten för motståndet och uppgiften tillbaka och laget svarade för en stark arbetsinsats och vann rättvist med 2-1. Målen svarade Senad Dugalic och Patrik Holmgren för.
Tack vare våra segrar mot Kaiserslautern och Karlsruhe och gruppseger gick vi vidare till andra omgången med sex poäng i bagaget.
I första matchen i andra omgången mötte vi Arminia Bielefeld, som hade fyra poäng med sig. Detta visade sig vara en helt avgörande match för vår del. Trots underläge med 0-1 och 1-2 tog i oss tillbaka och vann till slut med 3-2. Laget slet hårt och spelade tufft på gränsen till för tufft då vi inte backade en ända centimeter i närkamperna. Serkan Yalcin och Emir Rasinlic såg till att vi kunde kvittera med sina mål och Patrik Holmgren tryckte in 3-2 på en retur ifrån målvakten.
Efter matchen mot Bielefeld var vi fem poäng före närmaste lag. Även om vi sedan förlorade de återstående två matcherna lyckades inget av de andra lagen ta full poäng. Segern i hela turneringen var vår. Lagkapten Viktor Bergstrand fick äran att stolt lyfta pokalen och ta emot publikens jubel.
Segern hade omöjligt blivit vår om inte gjort en så stark laginsats i de jämna matcherna.

Efter lite firande och vilande bar det följande morgon iväg in till Bingen och ny turnering. I första matchen spelade vi mycket bra även om motståndet, tyska Mainz 1817, inte var något av turneringens bästa. Resultatet blev hela 6-0. Andra matchen visade sig vara en nyckelmatch, VfL Bochum ställde upp på andra plan halvan. Vi spelade klart sämre och lyckades inte skapa tillräckligt med målchanser. Det blev förlust med 0-1. Vi var tvingade att vinna sista gruppmatchen mot 1. FC Köln och skapade tre heta målchanser, men Kölns målvakt var på sin vakt. Istället lyckades Köln göra 1-0 och 2-0. Sedan var det klasskillnad och vi förlorade klart och rättvist med 0-5 mot ett mycket stark motstånd. Det märktes att vi hade nio matcher i benen på två dagar och hängde inte med riktigt.

Totalt sett är vi väldigt nöjda med de två turneringarna och att vi fick tio bra matcher mot starkt och tufft motstånd. Att vi lyckades vinna hälften tyder på att vi håller en god klass trots att det är första gången killarna spelar denna typen av fotboll med sarg och inte som här hemma med linjer.
Truppen bestod av: Viktor Bergstrand, Emir Rasinlic, Joakim Persson, Christian Lindström, Erol Demirovski, Senad Dugalic, Martin Borgström, David Wahlberg, Daniel Sliper, Patrik Holmgren, Serkan Yalcin, Tobias Liljewall, Matko Scapec-Kukina.”

Och här berättar P89-tränarna Kenneth Folkesson och Magnus Björk om sitt lags insats:

”Vår första match var mot Kreiserauswahl Bingen. Där började vi mycket starkt, första målet gjorde Emil Nilsson, 1-0. Inte långt därefter gör Amir Sacic en mycket bra brytning och blir helt fri med målvakten som han kallt rundar och lägger in bollen i målet, 2-0. Anes Mravac fastställer slutresultatet med ett skott utifrån, 3-0. Våra tre första poäng var i hamn.
Andra matchen var motståndet Kickers Offenbach som vara lite mer spännande och vi vann med 2-1, målgörare Viktor Andersson och Erdin Demirovski.
Motståndet i tredje matchen var Arminia Bielefeld som också hade vunnit båda sina matcher. Efter en jämn match stod slutresultatet klart vinst med 1-0 gjort av Rebaz Asaad och tre pinnar med till andra omgången.
Motståndet i andra omgången var först Bröndby. Inledningen var inte bra och vi släppte in två mål i början men sen vaknade vi till och reducerade genom Christoffer Lundin. Tyvärr räckte inte tiden till utan matchen slutade 2-1 till Bröndby. Nästa motstånd var VfL Bochum som också hade tre poäng bagaget och även hade vunnit första matchen. Men tolv revanschlystna MFF killar gick in på plan och fullständigt spelade ut motståndet och vann med 3-0 där Agon Mehemeti stod för målgörandet. Med bättre målskillnad än Bröndby tog vi oss vidare till semifinal.
FC Köln väntade där men var för dagen ett nummer för stora och vi förlorade med 5-1, målgörare Agon. FC Köln vann även finalen och vann turneringen.
I matchen om tredjeplatsen fick vi återigen möta VfL Bochum. Lite snöpligt slank ett skott utifrån in i nätet bakom Özgur Emin, 0-1. En passningskombination mellan Oliver Fransson, Erdin Demirovski och Agon slutade reducering där Agon var sist på bollen, 1-1. Det verkade som det var en lyckad kombination, för en stund senare så kom där ett nytt fint anfall av Oliver och Erdin och Agon var återigen sist på bollen, 2-1 och en tredjeplats var klar.
Özgur blev vald till turneringens bästa målvakt och under hela helgen har killarna visat en riktig MFF-anda.”