Turneringsresultaten för Fotbollskolan.

Publicerad 21 januari 2003

I helgen som gick deltog våra P-8 spelare och ett P-7 lag i två olika inomhusturneringar.

Tre av lagen spelade ute i Bara i Baracupen på lördagen. Alla tre lagen spelade fyra matcher var och vi är mycket nöjda med kvaliteten på matcherna. Det var många jämna matcher och det är utvecklande för unga pojkspelare.

Vill här sända ett TACK till Bara GIF för ett bra arrangemang.

Vi mötte bra motstånd i form av bland annat GIF Nike, Minnesbergs IF, Staffanstorps GIF, VVK BK, Oxie IF och Hardeberga BK.

Dessutom spelade våra P-7 lirare två matcher mot Klågerups GIF vilka gick riktigt bra. De övriga två matcherna mot Oxie och Nike som motståndare gick resultatmässigt inte lika bra men det viktigaste är att grabbarna hade roligt.

Kommande helg åker tre nya lag från Fotbollskolan ut till Bara och spelar. Då kommer vi att stöta på ungefär samma motstånd. Hoppas att de spelare som lirar på lördag den 25 jan. kan få lika mycket ut av det som de andra fick.

I söndags var sex av lagen i Fotbollskolan med i Öresundscupen. Denna turneringen arrangeras av Limhamns IF, IFK Klagshamn och Vintrie IK och spelas i Kombihallen på Stadionområdet. Även här var det ett bra arrangemang och vi tackar de föreningar som stod för detta.

Alla våra lag lirade tre matcher var och vi mötte allt från Trelleborgs FF, Bunkeflo IF och BK Näset till Nydala IF, Heleneholms SK och Lilla Torg FF.

Även här var det många matcher som var jämna spelmässigt och det såg positivt ut. Sedan blir det alltid så att några få matcher blir ojämna både spelmässigt och resultatmässigt.

Ibland vinner man och ibland förlorar man, det är viktigt att lära sig.

Men det är bara att ta med sig till träningen och köra vidare på samma linjen vi arbetat med fram till nu.

Söndagen den 26 jan. spelar våra P-9 i Öresundscupen. Vi deltager med fem lag och får chansen till tre matcher med varje lag.

Liksom i P-8 får man inte räkna resultat i denna åldern. Därför blir det inget slutspel eller fler matcher.

Det känns bra att matcha pojkarna då och då i små turneringar. Killarna får chansen till en liten examen på det som de har arbetat med på träningarna.

Vi Ni hjälpa till i Fotbollskolan eller har barn som är intresserade att spela med oss, hör gärna av Er.

Patrick Winqvist

Ungdomsansvarig