Turneringsdags för Fotbollsskolan igen.

Publicerad 17 januari 2003

Kommande två helger är över 100 barn från vår Fotbollsskola igång och spelar turnering.

Fotbollskolan ska deltaga i Bara-cupen för P-8 med sex lag, i Öresundscupen för P-8 också med sex lag. Dessutom ska vi spela med fyra lag i Öresundscupen för P-9.

Förutom våra interna matcher i Fotbollsskolan är det extra roligt för pojkarna att de får chansen att möta andra lag i matcher. Bl a kommer vi att ställas mot: Trelleborgs FF, BK Näset, Bunkeflo IF, Staffanstorp, Vintrie, Nike, Bara och Klågerup.

Tidigare innan jul deltog ett 80-tal barn i Tomtecupen och nu får alla de som inte var med då sin chans att spela. Vi är mycket glada över det stora intresset hos barnen. Det känns skönt att vi kan erbjuda alla som vill träna och spela med oss en möjlighet till det.

Det är från och med 2003 så att vi kommer att behålla alla pojkar födda 94 och senare som vill träna och spela fotboll i Malmö FF.

Vår sponsor för Fotbollsskolan, SEB har vi också att tacka för att vi kan erbjuda barnen i mycket bra start i vår förening. En av de största anledningarna till att detta fungerar är att vi har ansvariga ledare som kan ställa upp. Vi försöker att arbeta efter tydliga riktlinjer och det känns som om barnen trivs.

Verksamheten ska fortsätta att utvecklas. Det är viktigt för oss att vi har engagerade människor i och kring vår verksamhet, som kan sprida glädje och vara ett föredöme för våra nya fotbollslirare.

Har ni frågor eller vill anmäla Er till vår Fotbollsskola så hör gärna av Er.

Patrick Winqvist, Ungdomsansvarig

Bakgrund
Fotbollskolan startades av Inge Blomberg 1970. Den blev mycket populär och växte till som mest 700 barn. Här lades grunden till vår starka ungdomsverksamhet, som länge har varit en av de bästa i norra Europa. Vi har fostrat många duktiga fotbollsspelare och en del av dessa har till och med gått hela vägen från Fotbollskolan till A-laget. Efter att antalet barn i fotbollskolan sjunkit, på grund av att resurserna varit mer begränsade och konkurrensen om barnen ökat, så är det glädjande att konstatera att de senaste åren har atalet åter ökat och ligger nu kring ciraka 400 barn.

Mål
Fotbollskolan ska vara öppen för alla barn mellan 5 och 8 år. Målet är att utveckla barnens kärlek till världens bästa leksak: bollen. Bollen ska alltid vara i centrum. Alla ska längta och tycka att de är jätteroligt att komma till Fotbollskolan varje dag. Vår ambition är att skapa ett bestående intresse för fotboll som framtida spelare, ledare, förälder, supporter och domare. Fotbollskolans verksamhet ska ligga till grund för Malmö FF:s ungdomsverksamhet.