Turneringen Fotboll mot Rasism är igång

Publicerad 15 april 2011

Under 2011 genomför MFF Fotbollsnätverket en Fotbollsturnering mot rasism där samtliga nätverksklubbars P12 och F12 lag är inbjudna att delta. Gruppspel och de tidiga slutspelsrundorna spelas på spelplatser runt om i Skåne. När det sedan är dags för finalspel samlas finallagen på Swedbank Stadion den 9 juni för att göra upp om den åtråvärda bucklan.

Förra helgen gick gruppspelet för F12 igång. Arrangör var Hyllie IK men p.g.a. väderförhållandena spelades matcherna på stadions konstgräs.

Husie IF F12 vann sin grupp före Hyllie IK:2, IF Limhamn Bunkeflo (Röd) och LdB FC Malmö (Cerise). I slutspelet väntade sedan Hyllie IK som besegrades med 8-0 och därmed är Husie IF klara för finalspel.

Utöver fotbollen som spelas arrangeras en inspirerande workshop för Fotboll mot rasism på de olika spelplatserna av organisationen Fotboll mot rasism. 2010 startade MFF detta arbete och i samband med matchen mellan MFF U17 och FC Barcelona U17 tog de skånska klubbarna som deltog tillsammans fram ett manifest för hur de vill arbeta för att få fotbollen fri från rasism. Turneringen är ett sätt att hålla frågan aktuell och diskutera hur klubbarna kan jobba vidare för att följa manifestet i sin verksamhet. På finaldagen på Swedbank stadion samlas det till en ny workshop på ämnet där samtliga föreningar får skicka representanter.

Nu till helgen drar pojkklassen igång med spel på Skillinge IP på lördag kl 10-15 och på Höörs IP på söndag kl 10-15. Lottning, spelschema m.m. hittar du här.

FOTO: LASSE SVENSSON, KvP