Tur har man inte, det förtjänar man.

Publicerad 15 augusti 2005

”Det sägs ju att fotboll är en lagsport. Ändå avgörs match efter match på individuella misstag. Bob Houghton tjatade på sina spelare. Roy Hodgson gjorde det också. Är rätt övertygad om att Tom Prahl också gör det. Tappa inte bollar på egen tredjedel. Det är förbjudet. Gör inte det!”

Mats Weman levererar ännu en krönika.

Det sägs också om somliga lag att de är bättre än sin tabellposition. Assyriska var ett kaxigt och kämpande lag. Inte ett spår av respekt för vare sig MFF eller för betongkolossen från 1958.

Och varför skulle de ha det. MFF har inte exakt slagit omgivningen med häpnad den här säsongen. Sanningen är därför nog så dyster att Allsvenskan håller rätt låg klass just nu. Inte så att alla slår alla – men topplagen sviker lite för ofta. Därför är det hyfsat jämnt. Därför ligger MFF bara tre poäng bakom Djurgården.

Detta alltså trots att MFF spelade oavgjort på hemmaplan mot allsvenskans jumbolag, detta trots att man inte gör mål på sina chanser. 14 avslut, varav åtta på mål – och två i trät – mot Assyriska, borde gett bättre utdelning.

Klicka här för att komma till krönikan.