Tungt poängtapp i toppmötet

Publicerad 18 september 2021 i Herr,Nyheter

Colaks kyla från elva meter gav MFF en drömstart i toppmötet mot Djurgårdens IF. Därefter radade hemmalaget upp fina målchanser men bollen ville inte in. Istället var det gästerna som fick utdelning och kvitterade till 1–1 i slutskedet av matchen.

Nyckelhändelser

16′ Veljko Birmancevic får med sig en straff efter en situation mot en DIF-försvarare. Antonio Colak förvaltar den på bästa sätt när han stänker upp den i vänstra krysset och ger oss ledningen med 1–0.

31′ JIB skarvar vidare en boll till Adi Nalic som trycker sig förbi sin försvarare. Hittar Colak i straffområdet med ett hårt pressat inlägg och anfallaren drar till på ett tillslag. Djurgårdens målvakt med en vass reflexräddning.

33′ Nalic löper sig fri på högerkanten igen. Han trampar ner mot straffområdet och söker Birmancevic vid den bortre stolpen men DIF-fötter kommer emellan.

42′ Martin Olsson fyller på från sin ytterbacksposition. Tar sig ner till kortlinjen och lyfter in ett inlägg som landar perfekt på Colaks panna. Nicken är också bra men gästernas målvakt lyckas få upp en hand och styra undan bollen.

70′ Djurgården sticker iväg på en kontring efter en hemmahörna. En DIF-spelare rycker sig loss och kommer fri med Dahlin som kliver ut och parerar.

80′ Djurgården kvitterar till 1–1 på andravågen efter en hörna från höger.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Otroligt frustrerande. Jag tror inte jag kommer kunna sova i natt för alla chanser vi bränner. Vi var inte kalla nog när vi kom till lägen och resultatmässigt är det här väldigt frustrerande. Deras målvakt gör en riktigt bra match men vi skapar tillräckligt många chanser för att komma här ifrån med tre poäng.

– Vi fortsätter att skapa chanser även efter deras kvittering så jag tycker inte vi slutar spela eller går ner oss trots att det är lätt att göra det i ett sådant skede. Fotboll handlar om att göra mål och gör man inte det så vinner man inte och då blir man frustrerad. Men min uppgift som tränare är också att titta på våra matcher ur ett större perspektiv. Så klart är inte nöjda med den resultatrad vi har i Allsvenskan den senaste tiden men vi har presterat bra fotboll.

–Jag kommer inte skylla på något, som att vi har spelat många matcher den senaste tiden, eller att vi har många skador och så vidare. Utan idag var helt enkelt inte kyliga nog när vi kom till våra lägen. Tar man inte sina målchanser så finns där alltid en risk att motståndarna gör mål.

MÅL

Malmö FF: Antonio Colak (16′)
Djurgårdens IF: Hjalmar Ekdal (80′)

VARNINGAR

Malmö FF: Anders Christiansen (21′), Antonio Colak (46′)
Djurgårdens IF: Jacob Widell Zetterström (87′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Felix Beijmo, Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Martin Olsson
Erdal Rakip, Anders Christiansen
Jo Inge Berget, Adi Nalic (Innocent 76′), Veljko Birmancevic
Antonio Colak

Ersättare: Ismael Diawara, Eric Larsson, Lasse Nielsen, Bonke Innocent (76′), Peter Gwargis, Sebastian Nanasi, Malik Abubakari

huvudpartners

officiella partners