Tungt poängtapp hemma mot Häcken

Publicerad 20 november 2021 i Herr,Nyheter,Okategoriserad

Ett tidigt ledningsmål och uppradade målchanser. Malmö FF:s första halvlek var kontrollerad och bjöd på underhållande fotboll. Men i den andra halvleken vände gästerna och trots en intensiv forcering räckte det bara till 2–2 och en poäng.

Veljko Birmancevic letar vägar in i Häckens straffområde.

NYCKELHÄNDELSER

5′ Antonio Colak går omkull efter en duell och får med sig en frispark en bra bit in på offensiv planhalva. Martin Olsson tar hand om frisparken som genom en variant skarvas in i straffområdet genom Veljko Birmancevic. Lasse Nielsen nickar ner den till Colak som trycker in ett tidigt ledningsmål.

7′ Fin höger hörna från Veljko som når Colak som är ytterst nära att nicka in 2–0 men Häckens målvakt med en fin reflexräddning.

15′ Vi ställer om snabbt med en boll från Dahlin upp till Colak som med pannan skarvar bollen vidare till Veljko. Yttern hittar Nanasi i straffområdet, får iväg ett avslut som Häckenmålvakten klarar med besvär.

59′ Sebastian Nanasi driver boll på mittplan, sticker själv iväg i djupled och underhåller hela BK Häcken på egen hand men hittar ingen lucka att ta avslut. Spar till Veljko som drar till men avslutet blockeras av gästande försvarare.

63′ Häcken kvitterar till 1–1.

70′ Häcken kommer upp med mycket folk i offensivt straffområde, gör 1–2 och vänder på matchen.

85′ Ett fin inlägg från Eric Larsson landar perfekt till Malik Abubakari som trycker dit kvitteringen till 2–2 med pannan, distinkt.

JON DAHL TOMASSON EFTER MATCHEN

– Ganska god första halvlek där vi kommer ut med fart och energi. Jag är tillfreds med intensiteten, speciellt i starten tycker jag vi spelar riktigt bra fotboll. Vi har nog med målchanser för att avgöra den här matchen tidigt och därför är det extra frustrerande att vi inte står som vinnare idag.

– Den första 20 minuterna av den andra halvleken sätter vi inte pressen och Häcken är bättre än oss. Men jag vill samtidigt ge en beröm till våra spelare för att de orkar resa sig och komma tillbaka och får in en kvittering. Och med lite tur hade vi fått in ett ledningsmål där också.

– Vi löpte mycket idag så det var många spelare som hade krampkänning i slutet av matchen. Jag glädjer mig åt Maliks mål för han kommer hit och kämpar hårt varje dag. Han har gjort ett par viktiga mål för oss men jobbar fortfarande för att anpassa sig till vår typ av fotboll. Han kommer från en helt annan fotbollsmiljö än den vi har här, men han är på god väg att hitta rätt.

MÅL

Malmö FF: Antonio Colak (5′), Malik Abubakari (85′)
BK Häcken: Alexander Jeremejeff (63′), Patrik Wålemark (70′)

Varningar

Malmö FF: Bonke Innocent (35′), Oskar Lewicki (76′)
BK Häcken: Erik Friberg (42′), Gustav Berggren (79′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen (Franz Brorsson 90′), Martin Olsson (Niklas Moisander 73′)
Bonke Innocent, Oscar Lewicki
Adi Nalic, Sebastian Nanasi (Malik Abubakari 73′), Veljko Birmancevic
Antonio Colak

Ersättare: Ismael Diawara, Niklas Moisander, Franz Brorsson, Markus Björkqvist, Peter Gwargis, Patriot Sejdiu, Malik Abubakari

huvudpartners

officiella partners