Tung seger inför en fullsatt hemmaborg

Publicerad 17 april 2022 i Herr,Nyheter

Klarblå himmel och vår i luften. Intensiv fotboll och bra tryck på läktaren. En drömstart bäddade för 3–0 hemma mot AIK.

nyckelhändelser:

1′ Under en klarblå himmel är det avspark på ett fullsatt Eleda Stadion!

3′ Felix väggar sig fram längs högerkanten, petar fram bollen till Veljko vars avslut räddas av AIK-målvakten.

3′ MÅL! JIB med en läcker klack fram till AC i offensivt straffområde. Lagkaptenen kommer ur vinkel, får ändå iväg ett avslut som målvakten räddar men på returen är Isaac påpassligt framme och trycker in 1–0.

9′ AIK med en lång högerhörna. Johan Dahlin med en fin dubbelräddning.

37′ JIB vinner en frispark på mittplan. Felix ser att AC sticker i djupled och söker honom på fötter. AC skarvar bollen vidare till Isaac som får iväg ett distinkt avslut mot den bortre stolpen. AIK:s målvakt styr undan med besvär.

45′ MÅL! I den sjunde tilläggsminuten av den första halvleken kommer vi runt på vänsterkanten. Martin med ett lågt inlägg som Ola möter perfekt med vänsterfoten. Smack upp i krysset till 2–0 precis före halvtidsvilan.

56′ JIB och Felix i nytt framgångsrikt samarbete ute på högerkanten. AC vill ha boll i hljd med straffområdeslinjen, får bollen och söker bortre krysset men bollen smiter över ribban.

79′ MÅL! Vi kommer med fart, fyra mot fyra in på AIK:s planhalva. AC driver boll centralt, släpper den i steget till Isaac som på ett tillslag dundrar in 3–0.

MÅL:

Malmö FF: Isaac Kiese Thelin (3′), (79′), Ola Toivonen (45′)
AIK:

VARNINGAR:

Malmö FF: Jo Inge Berget (77′)
AIK: Jesper Ceecay (26′), Axel Björnström (51′), Sotirios Papagiannopoulos (77′)

milos milojevic efter matchen:

– Först vill jag tacka supportrarna som kom hit idag för en fantastisk atmosfär på läktaren. De gav oss energi redan på uppvärmningen och vi får också utdelning direkt med ett tidigt mål. Killarna har gjort ett bra jobb under veckan och man har märkt på träningarna att laget sett fram emot den här matchen. Vi var inte nöjda med varken prestation eller resultat i matchen mot Elfsborg. Därför var det viktigt för oss att visa direkt vad vi egentligen vill och vad vi önskar prestera.

– Jag är nöjd med hur vi startar matchen och hur vi avslutar den första halvleken. Vi har en period där vi bjuder in AIK som de hade kunnat utnyttja. I den andra halvleken får de ha en del boll men jag tycker fortfarande det är vi som spelar med kontroll. Det är en bra match och vi är såklart nöjda med både prestation och resultat men det är viktigt för oss att behålla båda fötterna på jorden, för vi är bara inne i omgång 3. Vi har 27 matcher till i Allsvenskan som vi ska leverera i.

– Med Oscar tillbaka i laget får vi AC i en friare roll på mittfältet. Det tror jag vi alla ser idag. Oscar bidrar jättemycket till vårt spel. Han ligger rätt i försvaret och sprider en trygghet omkring sig. Han är både en karaktär och en riktigt bra fotbollsspelare.

laguppställning:

Johan Dahlin
Felix Beijmo, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Martin Olsson
Oscar Lewicki (H. Larsson 84′), Anders Christiansen, Erdal Rakip (Toivonen 40′)
Jo Inge Berget (Nalic 84′), Isaac Kiese Thelin, Veljko Birmancevic (Nanasi 60′)

Ersättare: Ismael Diawara, Eric Larsson, Matej Chalus, Hugo Larsson (Lewicki 84′), Adi Nalic (Berget 84′), Ola Toivinen (Rakip 40′), Sebastian Nanasi (Birmancevic 60′)

huvudpartners

officiella partners