Tung förlust på Gamla Ullevi

Publicerad 24 augusti 2009

I allsvenskans tjugonde omgång åkte MFF på andra raka förlusten och sjunde för säsongen – på bortaplan mot seriejumbon Örgryte.

1-0 skrevs slutresultatet efter mål i efterdyningen av en frispark i mitten av första halvlek, en halvlek som var MFF:s kanske svagaste hittills i år.

– Dom är betydligt piggare än vi, vi är tvåa på allt – då ser det ut så här. Väldigt dåligt över lag, kommenterade en sammanbiten Daniel Andersson till C Sport i halvlek.
Hans Gren utvecklade:
– Väldigt mycket för oss att förbättra. Vi är för tama i försvarsspelet, inte tillräckligt aggressiva, och för stillastående i anfallsspelet; vi driver bollen istället för att spela den.

Det blev bättre, men inte alldeles väldigt mycket bättre i andra. MFF tog över spelet och åstadkom en del halvlägen och ett par bra målchanser. En straffsituation när Edward Ofere blev nedknuffad, ett farligt skott av Wilton Figueiredo och en sylvass kombination av inhopparna Guillermo Molins och Agon Mehmeti var det närmaste MFF kom mål i matchen.

– Vi var lite bättre då och fick i gång aggressiviteten. Men eftersom den första halvleken var så dålig hade vi inte något självförtroende. De första 45 var de sämsta jag varit med om. Vi sprang omkring som huvudlösa kycklingar, sa Roland Nilsson efter matchen enligt Sydsvenskan.

Dessvärre blev det fler noteringar i skadelistan än i målprotokollet. Tidigare på måndagen tvingades Johan Dahlin lämna återbud med ryggont, vilket gav Dusan Melichárek chansen till sin första allsvenska match för året. Sex minuter in i andra halvlek fick Jeffrey Aubynn Örgrytedobbar trampade rakt över ansiktet – en ren olyckshändelse – och började blöda; byte direkt och enligt uppgift bruten näsa för Jeff! Och knappa kvarten in i andra blev så Daniel Andersson liggande på mittplan, reste sig och försökte men det gick inte – kaptenen fick utgå med lårskada. Befarad sträckning eller bristning i höger baksida.

Tungt, tungt, som sagt.

Tobias Christoffersson