Tung förlust i Youth League

Publicerad 04 oktober 2023 i Nyheter,Ungdom

MFF föll med 1-4 mot HJK i första omgången i UEFA Youth League och försatte sig i ett tufft utgångsläge inför returen i Helsingfors om tre veckor.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på Eleda Stadion.

2′ Underläge direkt efter att en hörna styrs i mål av egen spelare.

3′ Straff till MFF! Domaren pekar på straffpunkten efter att Zakariya Enow fälls bakifrån.

4′ Enow tar själv straffen men sätter den i stolpen.

19′ Marcus Pettersson står för en fin räddning efter att HJK avslutar från nära håll på ett inspel snett inåt bakåt.

35′ Elison Makolli avlossar ett hårt skott som rensas undan. På den efterföljande hörnan når han högst och nickar för en kvittering men bollen går ovanför målet.

40′ HJK får en kontring och Möller kommer ensam med målvakten. Avslutet går i mål och HJK utökar ledningen.

41′ Straff till HJK efter att en anfallare fått en knuff i ryggen. Ezeh placerar bollen i mål till 0-3.

46′ Ett inspel från höger rinner igenom straffområdet och stöts in vid bortre stolpen till 0-4.

77′ Loukili med avslut på mål men målvakten greppar skottet.

90+5′ Mål. MFF får en sen reducering genom inbytte Adrian Daly Tempelaar som avlossar ett hårt skott ur snäv vinkel, vilket ställer målvakten helt.

MAX WESTERBERG EFTER MATCHEN

– Tufft motstånd och det var inga överraskningar. Vi blir väldigt hårt straffade i första halvlek. Vi har naturligtvis inte råd att släppa in hur många mål som helst på fasta situationer och släpper in två i första. Det är för dåligt. Vi kostar också på oss att bränna en straff. Första halvlek är relativt jämn så det känns knepigt att ligga under med 3-0.

– Sen är det blytungt med 4-0 direkt i början på andra. Det vi tar med oss från matchen och andra halvlek framför allt, är att trots 4-0 kommer så snabbt, tycker jag att laget arbetar genom matchen på ett bra sätt ändå. Det säger någonting om moralen och viljan att göra rätt för sig. Vi gör ett väldigt viktigt mål på slutet som gör att utgångsläget är lite, lite bättre. Vi ska ta oss an utmaningen i Finland och göra match av det här.