Tung förlust i Kalmar

Publicerad 08 oktober 2023 i Herr,Nyheter

Efter en jämn match drog Kalmar FF längsta strået med ett sent segermål och vi åker hem från Småland med noll poäng.

Nyckelhändelser

1′: Kalmar med avsparken på Guldfågeln Arena. Matchen är igång!

3′: Sebastian Nanasi väggar sig fram längs vänsterkanten med hjälp av Stefano Vecchia, viker in i straffområdet och går på eget avslut som Kalmars målvakt stöter ut till hörna.

20′: Fint kombinationsspel inne i offensivt straffområde när Kiese Thelin lägger upp bollen för ett avslut för Oliver Berg men genom uppoffrande försvarsarbete blockeras avslutet.

33’: Vi ställer om snabbt och Sebastian Nanasi sätter bollen i steget till Kiese Thelin som tar avslutet på ett tillslag. Räddning från Kalmars målvakt.

46′: Isaac Kiese Thelin sparkar igång den andra halvleken.

62′: Adrian Skogmar utmanar och tar sig runt på högerkanten, lägger ett lågt inlägg mot främsta stolpen. Isaac Kiese Thelin vräker sig fram och får en tå på bollen men KFF-målvakten räddar.

69′: Kalmar skickar en långboll som landar hos Dennis Hümmet som blir fri med Johan Dahlin. Johan väntar ut anfallaren och gör en vass räddning.

90+6’: Mål. Kalmars Simon Skrabb får yta runt straffområdeslinjen och kan trycka in segermålet i nättaket under matchens sista minut. 1–0 till Kalmar FF som också blir slutresultatet.

Henrik Rydström efter matchen

– Vi gör inte oss förtjänta av att vinna den här matchen. Vi ska kanske inte förlora den men av någon anledning blir vi fega och försiktiga i andra halvlek och då vågar gå Kalmar för det. Då ger man sig själv möjligheten. Det gjorde inte vi. Samtidigt som det är bra aktioner av Kalmar så ska vi agera bättre när målet sker. Vi ska döda den situationen och få med oss en poäng.

– Kalmar gör det bra, är kompakta och vi försökte ta oss in bakom dem men det gick inget vidare. Idag känner jag mig sämst på arenan. Bytena fungerade inte, matchcoachningen fungerade inte. Just nu känns det surt. Vi har i många matcher gjort oss förtjänta av att vinna när vi har vågat och då har vi också fått utdelning. Idag gör vi inte det.

Mål

Kalmar FF: Skrabb (90+6)
Malmö FF:

varningar

Kalmar FF: Henrik Jensen (20′)
Malmö FF:

Laguppställning

Johan Dahlin
Martin Olsson, Derek Cornelius, Martin Olsson
Adrian Skogmar (Lewicki 82′), Lasse Berg Johnsen, Sergio Peña, Sebastian Nanasi (Rosengren 73′)
Oliver Berg, Isaac Kiese Thelin (Ali 63′), Stefano Vecchia (Jörgensen 82′)

Ersättare: Ismael Diawara, Elison Makolli, Joseph Ceesay, Oscar Lewicki ( Skogmar 82′), Mahamé Siby, Sören Rieks, Otto Rosengren (Nanasi 73′), Sebastian Jörgensen ( Vecchia 82′), Taha Ali (Kiese Thelin 63′)

huvudpartners

officiella partners