Tung förlust i hemmapremiären mot Umeå IK

Publicerad 13 april 2024 i Herr,Nyheter

Det blev en tung start i Elitettan. Gästernas tidiga mål chockade MFF som aldrig reste sig och seriespelet inleddes med förlust, 0–4.

Malin Gunnarsson utmanar Umeå IK:s försvar.

Nyckelhändelser

1′ Gästerna med avsparken i premiären.

2′ Umeå IK tar ledningen direkt när en inåttskruvad hörna olyckligt skarvas i mål av egen spelare vid den främre stolpen.

10′ Gästerna utökar sin ledning när man kommer runt på kanten och hittar målet via ett inlägg längs marken.

14′ Malin Gunnarsson håller undan sin försvarare, vänder runt och går på avslut från distans som Umeås målvakt räddar.

20′ Umeå IK gör 0–3. Återigen är det på en fast situation där gästerna når högst i luftrummet.

31′ Sofia Wännerdahl med en vänsterhörna som går i ribban.

40′ Det uppstår luckor bakåt när MFF går för mål framåt. Umeås Amcoff kommer ensam med Emelie Borg och placerar in 0–4 med fem minuter kvar av den första halvleken.

45′ Bea Persson får ett jätteläge till reducering, gör allting rätt när hon iskallt rundar målvakten men får bollen för långt ifrån sig i samband med avslutet.

75′ Anna Plantin forcerar in bollen i mål efter ett inlägg längs högerkanten. Men målet vinkas av för offside.

82′ Ema Paljevic tar yta framför offensivt straffområde. Testar avslut från distans men bollen smiter precis utanför.

Jonas Valfridsson efter matchen

– Just nu är det bara en otrolig besvikelse. Vi får ju en olycklig start på matchen där de gör 2–0 efter bara tio minuter. Det gör att vi blir osäkra och tappar modet och tron på vårt spel. Umeå är både snabbare och starkare än vad vi är idag. Vi släpper två fasta situationer på ett alldeles för enkelt sätt och hittar inte själva några enkla vägar fram.

– Nu gäller det att vi skakar av oss den här käftsmällen och tar oss samman. Vi får göra en större analys av vad det egentligen var som hände där ute idag. Men nu har vi gjort vår sämsta insats för i år och har den hårda vägen fått lära oss vad som krävs för att nå resultat i den här serien.