Truppen till matchen mot Kalmar FF

Publicerad 14 juni 2011

Rikard Norling släpper in två debutanter från U19-laget i truppen till onsdagens kvartsfinal i Svenska Cupen borta mot Kalmar FF: Pa Konate och Simon Kroon. MFF-tränaren vill se större helhet på plan och bättre offensivt spel än i förlustmatchen mot AIK.

Kalmar FF – Malmö FF
Guldfågel arena, onsdag 15 juni 19.00, kvartsfinal i Svenska Cupen

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: Dusan Melichárek, Dejan Garaca.
Försvarare: Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Markus Halsti, Pontus Jansson, Yago Fernandez, Ricardinho, Pa Konate.
Mittfältare och forwards: Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Jeffrey Aubynn, Wilton Figueiredo, Guillermo Molins, Amin Nazari, Dardan Rexhepi, Jimmy Durmaz, Alexander Nilsson, Simon Kroon.

Skadeläget: Johan Dahlin tvingades bryta halvtimmen in i söndagens bortamatch mot AIK (2-0) och måste operera sin magmuskelskada. Även Agon Mehmeti fick ge upp med ont i höften efter en smäll och är inte spelklar än – men hoppet är gott att skadan inte blir långvarig. Jiloan Hamad är fortfarande skadad, medan Ivo Pekalski och Tobias Malm nu är i full träning igen.

Skadesituationen ger två juniorer chansen att göra debut i A-lagets matchtrupp: högeryttern Simon Kroon och vänsterbacken Pa Konate.
– Pa och Simon var två av många som stack ut i träningsmatchen mot Elfsborg. När vi nu har behov av spelare känns det riktigt roligt att kunna fylla på med talanger från egna led, säger MFFs tränare Rikard Norling.

Som annars har haft två dygn och två träningar på sig att tillsammans med laget ladda om efter förlusten mot AIK.
Hur har du smält matchen i söndags?
– Jag har smält den och konstaterat att spelarna inte fick utlopp för den energi och laddning de hade. Det var verkligen inte deras inställning det var fel på, utan mer helheten, och utan helheten fick de inte visa både inställning och kvalitet. Vi fick inte riktigt fick ihop logiken i matchen, kan man säga. Det hängde inte ihop riktigt, spelarna fick jaga för mycket på egen hand.

Är det bra med en match så nära inpå med chans till snabb revansch?
– Ja, det tycker jag. Det känns som att vi är redo för nästa match. Vi har revanschlust och behov av att spela. För vi har mycket som väntar nu.

Motståndarna Kalmar har visat sig svåra på sin nybyggda Guldfågel Arena och radat upp segrarna. Senaste matchen blev dock ”bara” 0-0 mot Gefle. För MFFs del gäller det alltså att bärga första vinsten på Kalmars nya hemmaplan. 

Vad blir viktigt mot Kalmar?
– Att vi ser till så de inte får spela så bra som de vill. Jag hoppas vi med det vägval vi gör ger oss kontroll över matchen och att vi kan spela lite bättre offensivt än vi lyckades mot AIK, särskilt då matchen varr lite mer organiserad och inte hawaiiaktig. Vi ska kunna prestera bra fotboll även när matchen är lite stängd. Får vi igång vårt offensiva spel har jag en känsla av att vi kan såra dem.