Truppen mot TFF

Publicerad 17 september 2011

Exakt samma trupp som ställdes mot AZ Alkmaar i torsdags är uttagen till söndagens skånederby mot Trelleborg på Swedbank Stadion – och det är ett revanschsuget gäng.

Mysigast under lördagens middagsträning inne på Swedbank Stadion hade utan tvekan grästuvorna i målområdet på norra sidan. När spelare och ledare – och för all del också alla helgflanörer på stan – fick hålla till godo med småkall snålblåst och tidvis regn fick gräset specialbehandling med ett helt eget solarium som extra hjälp att repa sig nu när matcherna duggar tätt.

Annars är det förstås framför allt spelarnas återhämtning mellan matcherna som stått och ännu under överskådlig framtid kommer att stå i fokus. Två dagar efter den tunga förlusten mot AZ Alkmaar vittnar Rikard Norling om att läget ser bra ut:

– Vi behöver varje timme, varje minut för att återskapa energi när vi spelar så här tätt. Två dagar efter match är normalt den dag vi brukar hämta energi vid, men det kändes som att det fanns bra energi hos spelarna idag, att det finns kraft i muskler och huvuden.

Tankar inför ditt första skånederby på hemmaplan?
– Vi är inte nöjda med de resultat vi har med oss till den här matchen, från de senaste tre matcherna. Vi ska ut och köra på söndag för att revanschera oss för i torsdags – den känslan är rätt stark. Plus att det är en hemmamatch och ett skånederby. Den här matchen kommer jättebra för oss.

Rikard Norling har nominerat följande manskap, för övrigt exakt samma som till förra matchen, mot AZ Alkmaar:
Målvakter: Dusan Melichárek, Johan Dahlin.
Backar: Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Yago Fernandez, Ricardinho.
Mittfältare/anfallare: Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Jeffrey Aubynn, Mathias Ranégie, Ivo Pekalski, Dardan Rexhepi, Jimmy Durmaz, Agon Mehmeti.

”Kusinen från landet” TFF har genom åren varit en notoriskt svår motståndare för MFF, men under de senaste två har det blivit fyra raka segrar – färskast 4-2 i vårens bortamatch hemma på Swedbank Stadion (då Vångavallen inte var spelbar efter vintern), tillika allsvenska premiären.