Truppen mot TFF

Publicerad 12 april 2008

Ola Toivonen stod över lördagsträningen efter att ha fått en smäll på fotleden i matchen mot Elfsborg, men är uttagen i truppen mot Trelleborgs FF. Roland Nilsson har dock tagit ut hela 18 man, och bland dem är också Edward Ofere.

Trelleborgs FF-Malmö FF
Söndagen den 13 april, 17:45, Vångavallen

Truppen:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Behrang Safari, Christian Järdler, Markus Halsti

Mittfältare/anfallare: Daniel Andersson, Guillermo Molins, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn, Robin Nilsson, Labinot Harbuzi, Jonatan Johansson, Niklas Skoog, Agon Mehmeti, Edward Ofere.

Skadad: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott).

– Vi är så försiktiga vi bara kan med Ola, därför var han inte med idag, Säger Roland Nilsson efter lördagens förmiddagsträning inne på Malmö Stadion.
Ola Toivonen fick en fotledsskada av en smäll i matchen mot Elfsborg i torsdags, men han är uttagen i truppen till söndagens bortamatch mot TFF.
Huruvida han är aktuell för spel eller inte får sannolikt tiden fram till avspark avgöra; Roland har tagit ut en matchtrupp på hela 18 man. Det är samma manskap som tidigare plus Markus Halsti och Edward Ofere, som därmed är tillbaka efter ljumskskadan han fick i matchen mot Lyn i mitten av mars – dock utan någon matchtid i benen.
Någon trolig startelva radades inte prydligt upp i tvåmålsspelet på träningen, varför det är svårt att spekulera i vilka som spelar från start – eller är det just därför rimligt att anta att det är samma lag som startar för fjärde matchen i rad (med eventuellt undantag av Toivonen)? Bara att vänta och se.

Dags för årets första skånederby, därtill det av tradition svåraste: TFF borta. Den svidande förlusten på Vångavallen i fjolårets tredje omgång dröjer dessvärre ännu kvar i närminnet, men utöver den matchen finns det ingen anledning att gå in närmare på statistik kring tidigare möten TFF-MFF… det räcker att instämma med Roland Nilsson:
– Det är en tuff match som väntar. Historiskt sett har inte MFF gjort så bra ifrån sig i Trelleborg; vi ska försöka ändra på det imorgon.
TFF har blandat och gett inledningsvis; förlust med 3-1 mot Örebro borta i premiären har följts av 3-1 hemma mot GAIS och senast 1-1 borta mot IFK Norrköping.
– Trelleborg har börjat bra, de ser ut att ha hittat ett spel de känner sig bekväma med.

Nu när det är tätt mellan matcherna betonar Roland Nilsson vikten av att inte tänka för mycket på förra matchen.
– Det är inte så länge sedan vi spelade, och det är lätt att hänga kvar mentalt i förra matchen; det är viktigt att vi går in med full koncentration i nästa match.

/Tobias Christoffersson