Truppen mot TFF

Publicerad 24 augusti 2008

– Som i alla derbyn blir det mycket fight. Det gäller för oss att ta den fighten fullt ut och få igång ett bra, snabbt passningsspel när vi väl får boll, säger Roland Nilsson inför måndagens derby mot TFF på Malmö Stadion.
Christian Järdler plågas av migrän och hans medverkan är osäker, därför tar Roland tills vidare ut en 17 man stark trupp.

Malmö FF – Trelleborgs FF
Malmö Stadion måndagen 25 augusti 19.00

Malmö FF:s trupp:

Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare:Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Markus Halsti, Christian Järdler, Robert Åhman Persson.

Mittfältare och anfallare:Daniel Andersson, Labinot Harbuzi, Mike Jensen, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Rick Kruys, Ola Toivonen, Jonatan Johansson, Edward Ofere, Agon Mehmeti.

Skadade: Anders Andersson, Babis Stefanidis, Jimmy Touma, Gabriel, Jiloan Hamad.

Dags för retur i det lilla men svåra skånederbyt mot Trelleborgs FF. Vårens möte slutade mållöst på Vångavallen, och inget talar för något annat än att Prahls mörkblå manskap kommer att sälja sig dyrt på Stadion måndag kväll. TFF har bara förlorat en av åtta matcher efter EM, och besegrade tabelljumbon Norrköping hemma i senaste omgången. En närmast onämnbar omständighet är den att ”kusinen från landet” vid seger passerar MFF i tabellen (om än med en match mer spelad) – så nog står det mycket på spel!

– TFF spelar en bra fotboll och är jobbiga att möta. Som i alla derbyn blir det mycket fight. Det gäller för oss att ta den fighten fullt ut och få igång ett bra, snabbt passningsspel när vi väl får boll, säger Roland Nilsson inför derbyt efter söndagens förmiddagsträning inne på Stadion.

Att döma av träningen var matchen som mittback mot Djurgården endast ett vikariat för Daniel Andersson; han lär vara tillbaka på mittfältet igen imorgon. På träningen saknades Christian Järdler, som tyvärr ligger hemma med migrän. Hans medverkan är trolig, men inte helt säker, och därför tar tränarna ut 17 man.
– Christian fick migrän igår, och känner sig lite bättre idag. Vi får höra hur det är med honom ikväll.

Gabriel spelade vänsterback hela onsdagens träningsmatch mot FC Nordsjälland, men har sedan dess dessvärre fått nya skadebekymmer. Två gånger stukad fot på samma ställe gör att han har rejält ont för närvarande och inte är aktuell; på söndagspasset körde han löpvarv inne på Stadion. Joakim Nilsson är tillbaka i full träning, men hämmas ännu av sin fotledsskada och är inte aktuell för spel. Detsamma gäller Jimmy Touma med sin lårskada; Jimmy fick dessutom en smäll på knäet under tvåmålsspelet på liten plan. Jiloan Hamad återvände skadad från landslagsuppdraget med P18 och rehabtränade bredvid plan.

Det är nu två veckor sedan MFF senaste tävlingsmatch. Åtta spelare har varit iväg med olika landslag och fått bra matchning i dem, för övriga blev det som sagt i veckan träningsmatch mot FC Nordsjälland.
– Det är aldrig bra med långa uppehåll mitt i säsongen, dessbättre fick vi en match i veckan. Det syntes i början att vi inte spelat på länge, vi var inte uppe i tempo.
I träningen har fokus en längre tid legat på försvarsspel, och i träningsmatchen hölls nollan bakåt intakt för första gången på länge.
– Det såg positivt ut i Danmark. Även om vi var lite ringrostiga, så gjorde vi det försvarsarbete som vi skulle hela matchen; vi släppte inte till många chanser, säger Roland Nilsson.

/Tobias Christoffersson