Truppen mot Sundsvall

Publicerad 08 november 2008

Dags för säsongens sista match, årets sista hemmamatch – och sista matchen sista säsongen på Malmö Stadion. MFF har chans på en femteplats och ställs mot ett Sundsvall som hopp om fotsatt allsvenskt liv att slåss för. I truppen är Jimmy Dixon tillbaka efter sin avstängning senast.

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek.
Försvarare: Ulrich Vinzents, Jasmin Sudic, Jimmy Dixon, Robert Åhman Persson, Gabriel.
Mittfältare/anfallare: Jeffrey Aubynn, Edward Ofere, Ola Toivonen, Jimmy Touma, Labinot Harbuzi, Agon Mehmeti, Daniel Andersson, Guillermo Molins, Mike Jensen.

Skadade: Babis Stefanidis, Jonatan Johansson, Anders Andersson.
Sjuk: Christian Järdler

Det har så blivit dags. Dags att sätta punkt för säsongen 2008, den sista på Malmö Stadion. Den första hela var 1959, då slutade MFF femma, och kan nu om det vill sig väl nå samma slutplacering också inför sortin. MFF behöver vinna över motståndarna Sundsvall och AIK behöver tappa poäng. Tappar AIK inte poäng och MFF vinner blir det en sjätteplats (om inte Hammarby ger superettanklara Norrköping en sista allsvensk minnesbeta med storseger på Idrottsparken). Tappar MFF poäng kan det bli allt mellan en sjätte och en tionde plats.

Nog känns den där femteplatsen rätt viktig, trots allt. Den skulle innebära att MFF sätter en liten prick över ett litet i genom att göra en fin säsongsavslutning: fyra raka segrar, sex förlustfria matcher varav fem vinster. Och även om glappet till medaljplatserna naturligtvis är stort så ligger laget där, alldeles efter toppen. Avstånd taget från en belägenhet, för sex veckor sedan ytterst prekär, en trasslig situation utredd; god kraft. Så kan arbetet fortsätta, eller om det ska vara återupptas.

Men då krävs alltså en seger över GIF Sundsvall, som trots allt slåss för något betydligt mer konkret än prickar över i:n och skiktskillnader i mittgröten (nåja) – nämligen för livet. För att ha minsta chans att hänga kvar i allsvenskan måste Sundsvall vinna. Dessutom måste Örebro ta poäng av Ljungskile. Därefter skulle sedan ett kval vänta, mot Brommapojkarna.
– Vi vet att det kommer att bli en tuff match. Vi kommer att spela mot ett lag som kommer att arbeta fruktansvärt hårt i 90 till 95 minuter, säger Roland Nilsson inför årets sista hemmamatch.
Hur är det med den egna motivationen?
– Jag tror inte vi kommer att ha några problem med att gå ut och köra för fullt. Säsongens sista match behöver man inte spara på något.

MFF genomförde lördagens förmiddagspass, inte inne på Stadion som brukligt, utan på plan sex – för att skona höstplanen.
– Den kommer nog att kännas bra i början, men så här års släpper det på alla planer efter hand, säger Roland Nilsson.
Som gör två förändringar i truppen jämfört med måndagens spektakulära bortamatch mot Hammarby: Jimmy Dixon är tillbaka från avstängning och tar plats tillsammans med Mike Jensen, medan Markus Halsti och Joakim Nilsson får lämna.

Tobias Christoffersson