Truppen mot ÖSK

Publicerad 03 maj 2008

När MFF gjorde sitt sista träningspass inför bortamatchen mot Örebro syntes några troliga förändringar: Markus Halsti från start bredvid Gabriel i mittlåset och Ofere på topp med Toivonen på mitten då Labinot Harbuzi tvingas stå över.

Örebro SK – Malmö FF
Söndagen den 4 maj, 16.00 Behrns Arena

Truppen:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Gabriel, Behrang Safari, Christian Järdler, Jimmy Dixon.

Mittfältare/anfallare: Daniel Andersson, Guillermo Molins, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn, Robin Nilsson, Jonatan Johansson, Niklas Skoog, Edward Ofere.

Skadad: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott), Labinot Harbuzi (ljumske).

En tuff petning. Det genomför MFF-tränarna av allt att döma till morgondagens bortamatch mot ÖSK: Markus Halsti sätts in i backlinjen och får göra allsvensk debut från start, medan Jimmy Dixon får ta plats på bänken.
– Det är inget lätt beslut, Jimmy har gjort bra ifrån sig. Markus är en spelande mittback med ett bra passningsspel. Har vi fler alternativ till att starta anfallen med ett bra passningsspel blir vi ännu mer svårlästa, kommenterar Roland Nilsson.
Hur tyckte du försvaret fungerade mot HIF?
– Vi kom inte upp i normal standard. Vi jobbade för mycket en och en istället för tillsammans, och då blir de andra tre tveksamma och vet inte vad de ska göra.
Blev ni överraskade av deras offensiv?
– Nej, det tycker jag inte. Men vi fick en kalldusch nästan direkt och fick sedan jobba i uppförsbacke. Vi fick en kvittering och var nära att ta ledningen med Labinots stolpskott – i stället blev det HIF som tog ledningen igen och vi som fick börja jaga igen, säger Roland och tillägger:
– Samtidigt får vi också acceptera att vi möter ett riktigt bra lag. När Henrik Larsson med den form han är i fick de ytorna han fick, då har de nog allsvenskans starkaste anfall.

Labinot Harbuzi har inte blivit kvitt de ljumskproblem som tvingat honom av plan de två senaste matcherna. Han har kört rehab sedan HIF-matchen i måndags och är inte redo för spel igen ännu. Tränarnas lösning ser ut att bli att Ola Toivonen tar Labbes plats på offensivt centralt mittfält och att Edward Ofere spelar från start på topp. På lördagens förmiddagsträning prövades också en backupvariant åt 4-2-3-1-hållet med Robin Nilsson och Daniel Andersson på defensiv mitt och Jonatan Johansson ensam på topp.

Nu väntar tre matcher på åtta dagar och nio poäng att spela om innan allsvenskan gör uppehåll för EM. Först ut är Örebro SK borta, på konstgräs. MFF har kört ett par pass på Heleneholm som förberedelse, så även dagens.
– Det blir en tuff match. Bollen rullar snabbare på konstgräset, och vi måste röra oss snabbare, det går fortare mellan tanke och position. Örebro är bra på hemmaplan och har mer ett eget spel än ifjol, de vill rulla boll mer – men jag tror ändå vi kommer att vara det bollförande laget. Och precis som så många andra lag spelar de 4-2-3-1 för att täppa till på mitten.

– Men – vi ska fortsätta på den inslagna vägen, understryker Roland avslutningsvis.

/Tobias Christoffersson