Truppen mot Norrköping

Publicerad 23 april 2008

Det blir sannolikt Robin Nilsson som tar avstängde Daniel Anderssons plats på mittfältet när MFF går för tredje raka segern i matchen mot IFK Norrköping torsdag kväll.

Malmö FF-IFK Norrköping
Torsdagen den 24 april, 19.00 Malmö Stadion

Truppen:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Behrang Safari, Christian Järdler, Markus Halsti.

Mittfältare/anfallare: Guillermo Molins, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn, Robin Nilsson, Labinot Harbuzi, Jonatan Johansson, Niklas Skoog, Agon Mehmeti.

Skadade: Anders Andersson, Babis Stefanidis, Daniel Theorin, Dejan Garaca.

Truppens två mest varnade spelare byter plats med varandra i MFF-truppen till torsdagens hemmamatch mot IFK Norrköping: Jeffrey Aubynn är tillbaka efter sin avstängning mot HBK i måndags och Daniel Andersson avtjänar den han blev tilldömd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort i samma match.

Det vårsoliga sista träningspasset onsdag förmiddag gav vid handen att Jeff går tillbaka in i laget och därmed petar Christian Järdler – som stod för en riktigt bra insats mot HBK – tillbaka till bänken. Och den tuffa uppgiften att fylla upp tomrummet efter lagets ankare och kapten Daniel Andersson ser ut att falla på 19-årige Robin Nilssons lott, vilket verkar helt i linje med tränarnas intentioner att satsa på unga spelare när det är läge och att inte rumstera om i laget mer än nödvändigt.
– Robin är en hårt arbetande spelare som utvecklat sitt passningspel när han får boll mycket. Det handlar inte om att han ska lyfta sig ett snäpp, utan om att han ska prestera i linje med vad han gjort hittills, säger Roland Nilsson.
Robin kom till MFF från Tomelilla 2005 och blev uppflyttad i A-truppen inför säsongen. Han har gjort fyra inhopp hittills i år i slutet av matcherna mot Djurgården, TFF, Gefle och Halmstad och ser nu alltså ut att gå mot sin allsvenska debut från start.

Annars rullar det på för laget under det fortsatt täta matchandet. Två raka segrar efter fyra oavgjorda ger förstås råg i ryggen; för varje vinst glänser ju också förlustnollan från de fyra inledande kryssen starkare. Nu, när Norrköping kommer till Stadion, för första gången sedan 2002 kan det bli tredje raka segern vilket förstås skulle utgöra det perfekta avstampet mot måndagens bortaderby mot HIF. Men, en match i taget, och torsdagens uppgift kan bli väl så svår och lämnar inget som helst utrymme för underskattning. Norrköping liksom Gefle kommer hit med en stark poäng mot HIF på Olympia i bagaget, och kanske var det en liten ”Cratz-effekt”. Norrköping gjorde ju ett skifte på tränarposten i förra veckan när Sören Cratz tog över som huvudtränare efter Mats Jingblad, som trätt tillbaka till en sportchefsroll. ”Peking” har emellertid ännu bara skrapat ihop två poäng och innehar jumboplatsen i allsvenskan för närvarande.

– Det blir en tuff match. De kommer göra allt för att täppa till, försöka kontra sig till chanser och hoppas på fasta situationer. Vi måste spela vårt spel och se till att skapa vassa målchanser, men samtidigt hitta en avvägning så vi inte spelar för offensivt och får kontringar emot oss. Det är viktigt att vi håller tempot uppe, att vi får lite mer tid på oss än normalt hjälper inte, då hinner de bara täppa till hålen bakåt. Våra egna fasta situationer bli också viktiga, då har vi bra chanser at få hål på dem så att de måste lyfta upp sina positioner sedan, säger Roland Nilsson, som alltså förväntar sig en liknande matchbild som mot Gefle i onsdag.

Låt oss också hoppas på ett liknande resultat.

/Tobias Christoffersson