Truppen mot Norrköping

Publicerad 22 september 2008

Agon Mehmeti och Jimmy Touma är tillbaka i MFF-truppen inför bortamötet med IFK Norrköping. Jonatan Johansson och Rick Kruys är däremot och dessvärre uppförda på skadelistan.

IFK Norrköping-Malmö FF
Idrottsparken tisdagen 22 september 19.00

Malmö FF:s trupp:

Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare:Ulrich Vinzents, Christian Järdler, Robert Åhman Persson, Gabriel, Jimmy Dixon.

Mittfältare och anfallare:Daniel Andersson, Mike Jensen, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Ola Toivonen, Labinot Harbuzi, Jimmy Touma, Edward Ofere, Agon Mehmeti

Avstängd: Markus Halsti.
Skadade: Babis Stefanidis, Jonatan Johansson, Rick Kruys.

Tre man från startelvan mot Elfsborg är inte tillgängliga i morgondagens match. Markus Halsti är avstängd, medan både Jonatan Johansson och Rick Kruys är skadade. Värst ser läget ut att vara för Jonatan: han fick en bristning i vaden under söndagens träning, och en magnetröntgen ska visa hur pass allvarlig skadan är. Rick Kruys råkade ut för vad som sannolikt är en sträckning i vaden i matchen mot Elfsborg.

Tillbaka är däremot Jimmy Dixon, som fick spel- och träningsförbud av ögonläkaren efter problem med hornhinnan, men efter ett nytt läkarbesök fått klartecken och är tillgänglig igen. Tillbaka från skada är också de två unga succéinhopparna Jimmy Touma och Agon Mehmeti, som båda är uttagna i truppen.

Efter två raka och stora förluster har MFF att ta nya tag och försöka hitta rätt igen i en svår bortamatch mot tabelljumbon IFK Norrköping, klart sist i allsvenskan. Gamla ”Peking” har tillbaka i högsta serien haft en riktigt jobbig säsong, och morgondagens match kan vara en av de allra sista chanserna att hålla hoppet vid liv. Förra veckan visade laget hemma mot HIF att det finns kapacitet; trots 0-3-underläge slutade matchen 3-4 efter att Norrköping kommit tillbaka in i matchen rejält.
– Norrköping är lurigt att möta nu. Det är ett lag som inte har något att förlora längre – och det syntes senast i matchen mot HIF. Norrköping har ett par riktigt duktiga anfallsspelare, som kan göra saker på egen hand. Det gäller att vi har full koncentration i 90, ja 95 minuter, säger Roland Nilsson efter måndagens förmiddagsträning inne på Malmö Stadion.

0-3 mot HBK följt av 0-4 mot Elfsborg, det ser ut som ett enda stort ras. Men Roland Nilsson understryker att förlusterna kom till på olika sätt.
– Mot HBK var vi inte med i matchen, det är den enda matchen i år där vi inte ens riktigt försökte. Det är stor skillnad mellan den matchen och matchen mot Elfsborg. Där släpper vi in 1-0 just då vi sagt att vi ska stänga igen, men sedan tar vi oss i kragen rejält. Vi lyfter upp spelet och laget, och börjar spela kring deras straffområde. Så kontrar de, får straff och 2-0 i 44:e minuten – och vi behöver tre mål för att vinna. Ändå kämpar vi på bra i början av andra halvlek, men så gör vi ett misstag så att de kan göra 3-0, och sedan är förstås matchen slut.

– Jag vill se en gedigen insats av oss imorgon, där vi jobbar för varandra och stöttar varande, i både anfalls- och försvarsspel, säger Roland Nilsson.