Truppen mot Mjällby

Publicerad 25 april 2009

Mer svårt gulsvart motstånd på bortaplan väntar innan veckan är slut. På söndag möter MFF Mjällby i tredje omgången av Svenska Cupen. Roland Nilsson gör två förändringar i matchtruppen.

Mjällby AIF – Malmö FF
Strandvallen söndag 26 april 17.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Jimmy Dixon, Gabriel, David Durmaz, Ricardinho, Jasmin Sudic

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Agon Mehmeti, Rick Kruys, Guillermo Molins, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Labinot Harbuzi, Jimmy Durmaz, Edward Ofere.

Ulrich Vinzents och Jeffrey Aubynn ut, Jasmin Sudic och Rick Kruys in. Det är de två förändringarna i MFF-truppen jämfört med onsdagens match mot Elfsborg. Roland Nilsson kommenterar:

– Vi måste ställa upp med ett bra lag imorgon och kommer inte att göra några större förändringar; det här är de spelare vi väljer att vila. Vi har sagt att vi ska göra ett försök att vara med i och vinna cupen, och vi vet att det blir tufft att möta Mjällby.

Daniel Larsson ställs över för vila även den här gången, och Alex Nilsson har varit magsjuk i veckan – annars inga skador i truppen.

Mjällby är av tradition ett starkt och svårt motstånd hemma på Strandvallen, och i år har listerlänningarna dessutom fått en flygande start i Superettan med tre raka segrar. I laget återfinns ett par rutinerade spelare, bland dem MFF:s senaste guldmålvakt Mattias Asper. Detta är MFF:s andra möte med Mjällby borta i år; i träningsmatchen i mars blev det 1-1.

– Efter träningsmatchen i våras vet vi att de är ett bra lag, så det kändes inte precis som om vi fick någon drömlottning i den här omgången. Rätt inställning blir viktigt för oss imorgon, och att vi lyckas göra det vi är bra på och får igång vårt spel. De kommer att göra allt för att störa oss.

Tobias Christoffersson