Truppen mot Ljungskile

Publicerad 26 oktober 2008

MFF åker norrut måndag förmiddag för en svår bortamatch mot Ljungskile SK. Tillbaka i truppen är Daniel Andersson och Ola Toivonen.

Ljungskile SK-Malmö FF
Starke Arvid Arena måndag 27 oktober 19.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dejan Garaca.
Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Robert Åhman Persson, Jasmin Sudic.
Mittfältare/anfallare: Jeffrey Aubynn, Rick Kruys, Joakim Nilsson, Edward Ofere, Daniel Andersson, Jimmy Touma, Labinot Harbuzi, Agon Mehmeti, Ola Toivonen, Guillermo Molins.

Avstängd: Dusan Melichárek (disciplinära skäl).
Skadade: Babis Stefanidis, Jonatan Johansson, Markus Halsti, Christian Järdler, Anders Andersson.

MFF gjorde söndag förmiddag ett kortare träningspass i hällregnet på en av stadionområdets nya konstgräsplaner som förberedelse inför måndagens bortamatch mot Ljungskile, på deras hemmaplan Starke Arvid Arena. Mycket regn hann falla under den knappa timmen, ännu mycket mer kommer troligen att ha hunnit falla i Göteborgstrakten fram till matchstart. MFF-truppen drar norrut måndag förmiddag och laddar i Stenungsund.

Med i bussen samma 17 man som nominerades till AIK-matchen, med två viktiga undantag: Daniel Andersson och Ola Toivonen är tillbaka från sina avstängningar, vilket gör att Mike Jensen och Robin Nilsson får lämna. Christian Järdler och Anders Andersson är båda med i träning, men ännu inte redo för match efter febersjuka respektive lårbaksida.

Stämningen i truppen har förstås varit god efter segern i onsdags, och Roland Nilsson är mycket nöjd med sitt lags insats i matchen.
– En jättebra match av oss. Vi gjorde det vi kommit överens om, stängde till ytorna för AIK så att de inte kom fram och blev frustrerade efter hand, säger Roland Nilsson.

Imorgon väntar emellertid ett helt annat slags utmaning än att få stopp på ett i sina bästa stunder spelskickligt lag. Mot Ljungskile gäller det att…
– …ta fajten, särskilt vid andrabollsspelet, som det kommer att bli mycket av, då de lyfter många långa bollar. Och när vi väl får läge, gäller det att vi får igång vårt passningsspel. Det blir ingen lätt match, men vi vet vad vi ska göra. Den mentala inställningen blir viktig, säger Roland Nilsson.

Ljungskile ligger för närvarande på kvalplats, med hyfsat betryggande sex poäng ner och bra häng på den fasta marken, även om Gefle i stunden har en match mindre spelad. LSK har spelat sju omgångar utan att vinna, varav oavgjort bort mot Norrköping senast.

Det är nio poäng kvar att spela om för MFF – en god skörd kan göra icke föraktlig skillnad för den slutliga tabellplaceringen. Med två segrar – Örebro och AIK hemma – och en oavgjord som borde varit en seger – GAIS borta – har MFF chans att göra en riktigt bra oktober månad. När novembermörkret sedan faller återstår två omgångar av årets allsvenska, för MFF Hammarby borta den tredje och Sundsvall hemma den nionde.

/Tobias Christoffersson