Truppen mot Landskrona BoIS

Publicerad 07 februari 2005

Det är dags för årets första Skånederby men det är två åderlåtna lag som ställs mot varandra i morgon på konstgräset bredvid Landskrona IP. Nio-tio spelare är på olika landslagsuppdrag och lika många är på skadelistan. Det är alltså en fullt normal försäsongsmatch i Skåne.

Matchen spelas klockan 15.00 på konstgräsplanen bredvid Landskrona IP. Läktarna rymmer cirka 3000 personer och inträdet är satt till 40:- för vuxna och 20:- för ungdomar till under 17 år.

Truppen
Mattias Asper, Lee Baxter –
Hasse Mattisson, Peter Abelsson, Olof Persson, Glenn Holgersson, Behrang Safari, Andreas Wihlborg –
Louay Chanko, Joakim Nilsson, Thomas Olsson, Yksel Osmanovski, Andreas Yngvesson, Daniel Sliper, Joakim Persson –
Samuel Barlay, Niklas Skoog, Rawes Lawan

Landslagsuppdrag
Markus Rosenberg
Daniel Andersson
Marcus Pode
Tobias Nilsson

Skadade
Johan Nilsson Guiomar- ledband insidan knä- rehab
Jon Inge Höiland- ljumske- rehab
Afonso Alves- ljumske- tränar
Joseph Elanga- finger- tränar
Patrik Andersson- hälsena- tränar

Patrik Johansson, assisterande tränare, om matchen
”Landskrona är i en liknande situation som vi d v s en hel del folk borta på grund av lättare skador samt landslagsuppdrag. En det är inte på något sett uppseendeväckande tvärtom fullt normalt ur försäsongsperspektiv.

I och med att säsongerna nu går ihop så måste vi ändra vårt sett att tänka rörande vila och nedbrytnings -respektive uppbyggnadsfaser. Vi är en grupp som en gång i veckan går igenom detta individuellt på alla spelare beroende på spel- och träningsbelastning. Detta är nytt både för oss och för spelarna.

I matchen mot Landskrona hoppas vi få se ett mer aggressivt och bättre försvarsspel. Även i pressen på motståndarna måste vi bli bättre än senast. Vi hoppas också att få se fler av de toppar då spelet fungerade och mindre och kortare av de dalar då det inte fungerade jämfört med matchen mot IF Elfsborg.”