Truppen mot Kalmar

Publicerad 01 oktober 2011

Två till fyra man från startelvan mot Austria Wien kommer att saknas när MFF möter Kalmar borta söndag eftermiddag.

Pontus Jansson är avstängd och Wilton Figueiredo har beviljats ledighet för att resa hem till sin familj och i synnerhet sin nyfödde son i Brasilien. Därtill är Daniel Larsson och Ivo Pekalski osäkra; Daniel lämnade matchen mot Wien redan i första halvlek med ljumskproblem och Ivo är lite sjuk, liksom Alex Nilsson.

Då tar Rikard Norling ut en 20-mannatrupp till söndagens bortamatch mot Kalmar (avspark på Guldfågeln arena 16.30), följande manskap:

Målvakter: Dusan Melichárek, Johan Dahlin.
Backar: Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Markus Halsti, Miiko Albornoz, Yago Fernandez, Ricardinho, Filip Stenström.
Mittfältare/anfallare: Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Jiloan Hamad, Jeffrey Aubynn, Mathias Ranégie, Ivo Pekalski, Amin Nazari, Dardan Rexhepi, Jimmy Durmaz, Agon Mehmeti, Simon Kroon.

Efter förlustmatchen i Europa League mot Austria Wien i torsdags (1-2) stod alla missade målchanser i fokus i eftersnacket. Rikard Norling hittar en positiv infallsvinkel att ta med sig framåt:

– Vi borde ha fått till minst oavgjort mot Wien sett till hur vi spelade och till de chanser vi skapade.
Men det känns likväl skönt att ha Mathias Ranégie därframme, han gjorde mål igen och har ju gjort fyra mål på tre matcher nu. Att vi skapar chanser och att vi har en sådan spelare där är väldigt positivt och inger hopp.

I övrigt har laget och ledningen inte ägnat någon större energi att titta närmare på matchen mot Wien – till det finns helt enkelt inte tid – utan tar med sig en del som trots allt var positivt och noterar några saker som måste bli bättre.
– Vi har lagt den matchen bakom oss, det är bara att köra vidare.

Närmast, och innan landskampsuppehållet, alltså mot Kalmar borta. Hemmamötet med Kalmar vann MFF med 2-0 i juni, fem dagar efter att lagen möts i Kalmar i Svenska Cupen, då smålänningarna gick vidare efter seger på straffar. På senare tid har Kalmar bara två segrar på de tio allsvenska matcher, och spelade 1-1 mot Gefle borta i tisdags.
– Jag tror Kalmar är uppe ur en svacka, de spelade bra mot Gefle borta senast och var nära att vinna, kommenterar Rikard Norling.

Sedan förra allsvenska matchen, AIK hemma i söndags (1-1) har HIF besegrat Elfsborg i cupen, vilket i förlängningen betyder chansen till en Europaplats för MFF 2012 (baserad på placering i årets serie) i praktiken är borta.

Blir det svårare att hitta energi till matchen imorgon (och det fortsatta allsvenska spelet) nu?
– Egentligen inte, det känns snarare tvärtom. Eftersom vi inte har fått den feedback vi velat ha på våra prestationer och arbetsinsatser vill vi verkligen in och visa vad vi går för. Vi vill upp till en hög nivå som möjligt i tabellen – som ett minimum av vad vi kan stå för.

Tobias Christoffersson