Truppen mot IFK Göteborg

Publicerad 10 september 2011

Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo och Jiloan Hamad är tillbaka i MFF-truppen, medan Pontus Jansson tvingas stå över även denna match – det vill säga bortamötet med IFK Göteborg söndag eftermiddag.

Rikard Norling valde att vila de tre U21-landslagsmännen Pekalski, Hamad och Jansson i bortamatchen mot Gefle i torsdags (förlust, 2-0). När MFF tre dagar senare har ny bortamatch, nu mot IFK Göteborg, är två av dem tillbaka medan den tredje tyvärr inte är klar för spel: Pontus Jansson har varit febersjuk och är inte helt fit for fight.

Tillbaka i truppen också Wilton Figueiredo efter avstängning, medan Markus Halsti saknas av just den anledningen – han fick sitt sjätte gula kort mot Gefle. Såhär ser manskapet ut som söndag förmiddag sätter sig i bussen mot Göteborg och Gamla Ullevi:

Målvakter: Dusan Melichárek, Johan Dahlin.
Backar: Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Yago Fernandez, Ricardinho, Miiko Albornoz.
Mittfältare/anfallare: Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Jeffrey Aubynn, Mathias Ranégie, Ivo Pekalski, Dardan Rexhepi, Jimmy Durmaz, Agon Mehmeti, Simon Kroon.

Laget gjorde ett ganska kort träningspass inne på Malmö Stadion tidig lördag eftermiddag, en träning Rikard Norling hade lite brått att lämna med en exkursion i sikte: snabbtripp till Holland för att se kommande torsdags Europa Leaguemotståndare AZ Alkmaar spela match i holländska ligan, Vitesse hemma lördag kväll.

Hur tror du matchen mot IFK Göteborg kommer att gestalta sig?
– Jag tror vi kommer att få bättre ytor att spela vårt spel på jämfört med Geflematchen. Samtidigt måste vi vara väldigt noga med att ta hand om IFK Göteborgs anfallsspel, för de är ett lag i slag och har ambitioner att med egen kraft vinna matchen.

Någon särskild förbättring du vill se jämfört med förlustmatchen mot Gefle?
– Jag vill se bättre fart i vårt anfallsspel. Men först och främst måste vi fokusera på att ligga rätt i positionerna och försvara oss väl, då tror jag också att anfallsspelet kommer att ge sig själv.

Vårmötet hemma med IFK Göteborg slutade med förlust, 0-2. Ifjol vann MFF båda matcherna mot Blåvitt, med 2-1 hemma och 2-0 borta.

 Avspark Gamla Ullevi: söndag 16.30.

För dig som inte kan vara på plats finns möjligheten att följa matchen live via direktrapporteringen på Everysport.com. Den kommer att ges här.