Truppen mot IFK Göteborg

Publicerad 22 juli 2002

Comeback för Jon Jönsson och Jeppe Vestergaard i MFF-truppen som reser till Göteborg imorgon.

Regnvåt träning inne på Stadions mer fukttåliga plan, men trots det deprimerande vädret den bästa stämning hos MFF-manskapet.
– Vi har fantastiskt bra fart på träningarna nu. Alla är med och kämpar, idag hade vi 24 man och fyra målvakter, säger Tom Prahl men medger att det trots allt folk varit svårt att ta ut laget den här gången. Framför allt med de två flitigast matchade ytterbackarna borta; Matias Concha skadad i ett par veckor och Mikael Roth avstängd. Deras frånvaro banar väg för Jeppe Vestergaard, som är med i truppen igen, läge för ännu en allsvensk debutant alltså. Tillbaka i truppen också Jon Jönsson, medan Niklas Skoog får vila efter en tredje varning mot Sundsvall:

Målvakter: Lee Baxter, Mattias Asper.
Försvarare: Gudmundur Mete, Jörgen Ohlsson, Jussi Nuorela, Daniel Majstorovic, Jeppe Vestergaard.
Mittfältare: Erik Johansson, Brian Steen Nielsen, Peter Sörensen, Hasse Mattisson, Jospeh Elanga, Jon Jönsson.
Anfallare: Andreas Yngvesson, Peter Ijeh, Mats Lilienberg.

– Även om vi vann i cupen gäller det att bryta en eventuell negativ trend efter förlusten mot Sundsvall. Inför den matchen var vi kanske lite nöjda efter fem raka segrar, samtidigt som de fick matchen dit de ville, säger Tom Prahl.
Efter ett antal hemmamatcher mot lag där MFF fått ha favoritpressen på sig – HBK, ÖSKx2 och Sundsvall – är förväntningarna nu mindre på himmelsblått än på Blåvitt hemma på Ullevi.
– Men vi är mycket revanschsugna efter de bedrövliga insatserna ifjol, understryker Prahl.

Intryck av IFK Göteborg?
– De har nog det mest strukturerade anfallsspelet av de allsvenska lagen, men det är också en svaghet, då de kan bli lite förutsägbara. De är fysiskt bra, och det gäller för oss att ligga på hårt i 90 minuter. De inleder ofta matcherna starkt, så vi får se upp för att inte hamna i ett tidigt underläge.

I övrigt lär det bli ”nypremiär” för Olof Persson i onsdagens B-match mot Landskrona. Samma dag beslutas om eventuella påföljder för Daniel Majstorovic efter det röda kortet i cupmatchen mot Örebro. Klart är redan att han är avstängd i semifinalen, men risk finns att han tvingas avstå också allsvenska matcher, närmast derbyfesten mot Landskrona på måndag.