Truppen mot IFK Göteborg

Publicerad 13 maj 2006

Dags för fjärde raka! Sören Åkeby tar med sig sjutton man upp till Götet; samma trupp som senast plus Edward Ofere, tillbaka från avstängning.

Truppen mot Djurgården:

Mattias Asper, Kenneth Mattsson

Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Olof Persson, Glenn Holgersson, Jon Jönsson, Hasse Mattisson

Yksel Osmanovski, Joakim Nilsson, Jari Litmanen, Emil Hallfreðsson, Behrang Safari, Marcus Pode, Jesper Bech, Edward Ofere, Rawez Lawan

Skadade: Christian Järdler, Niklas Skoog, Jonas Sandqvist, Anders Andersson, Afonso Alves.

Det är två formstarka ärkerivaler som möts på Gamla Ullevi. Även IFK Göteborg kommer till spel med tre raka segrar i ryggen, efter att i lika många göteborgsderbyn slagit fast vilket som är stans bästa lag – åtminstone under vårkantsdelen av allsvenskan. Bägge lagen vill förstås kröna en stark uppryckning innan VM-uppehållet med en fjärde seger.
– Det kan förhoppningsvis bli en bra och välspelad match. vi ska göra allt vi kan för att det ska bli så och jag hoppas Göteborg gör detsamma, säger Sören Åkeby inför matchen.

Läget annars – allt frid och fröjd?
– Det känns väl ganska bra nu, eller? Jag är nöjd med vad vi presterar i bägge matcherna, mot HIF och Djurgården – och nu hoppas vi på en bra match till imorgon. Men det är viktigt att aldrig vara nöjd, man måste alltid jobba vidare för att bli bättre.

Hinner ni jobba vidare något mellan matcherna nu när de kommer så tätt?
– Nej, egentligen inte. Vi riktar in oss på att förbereda inför motståndet och köra rehab.

Formkurvan för lag och spel har stigit successivt under de tre segermatcherna. 3-1 mot HIF och 3-2 mot Djurgården – men MFF kontrollerade mästarna mer och till synes lättare än lokalrivalen.
– Definitivt. Djurgården har egentligen inte en målchans, och det är bra mot ett tippat topplag. De gör visserligen två mål, men vårt försvarsspel fungerar bra. Men vid deras andra mål där måste det vara bättre kommunikation mellan Mattias Asper och Daniel Andersson.

Efter två mer ”spelande” lag väntar nu en lite annan typ av motstånd från ett rakare, kärvare Göteborg?
– IFK Göteborg är mer försvarsinriktade i sitt spel och riktigt bra på fasta situationer, vilket vi måste förbereda oss på. Vinner vi imorgon kan vi vara riktigt nöjda med våren.

Sören Åkeby tar med sig sjutton man upp till Götet, då Hasse Mattissons status ännu är oklar; samma trupp som senast plus Edward Ofere, tillbaka från avstängning. Superveckan är redan en succé efter dittryckning av mjölkkossa respektive järnkaminer och ett MFF rejält på gång efter den motiga inledningen – men varför inte ladda om hagelbössor och salongsgevär och fullborda prestigetrippeln med att skjuta ner några änglar också?

/Tobias Christoffersson