Truppen mot IFK Göteborg

Publicerad 01 juli 2007

MFF-truppen är oförändrad inför måndagens bortamatch mot IFK Göteborg. Efter två tunga hemmaförluster betonar Sören Åkeby mod och hårt arbete:
– Vi måste in och jobba till oss självförtroendet igen. Vi ska visa mod, vi ska visa att vi har ett stort fighterhjärta. Vi ska visa att vi är stolta över att ha Malmö på bröstet.

Malmö FF:s trupp mot IFK Göteborg:

Jonas Sandqvist, Håkan Svensson

Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Anders Andersson, Behrang Safari, Christian Järdler, Gabriel

Jon Inge Höiland, Daniel Andersson, Yksel Osmanovski, Ola Toivonen, Junior, Niklas Skoog, Edward Ofere, Guillermo Molins.

Skadelistan: Jari Litmanen, Jonatan Johansson, Labinot Harbuzi, Johan Andersson, Joakim Nilsson, Philip Milenkovic.

– Vi kanske skulle ha tränat på ettan istället… säger Sören Åkeby efter söndagens förmiddagsträning och sneglar bort mot schaktytorna på den byggarbetsplats som MFF:s klassiska träningsplan förvandlats till – med tydlig hänvisning till den förmodat dåliga plan som väntar på Ullevi.
– … men det är lika för bägge lagen, lägger han till.

Ännu ett möte mellan svensk fotbolls tvenne storheter, men den här gången ligger nerven inte i utgången av en toppmatch i allsvenskan, utan snarare i vilket av lagen som ska resa sig i nackhåren och få lite ordning på styrkorna. MFF:s svikande form får anses känd, men även IFK har svårt att övertyga. Laget har varvat vinst med förlust de senaste fem omgångarna, och 1-3-förlusten mot Hammarby senaste gör att bägge lagen kommer stukade från förra omgången till måndagens möte.

– En match som gäller mycket för båda lagen, där vi måste bryta en dålig trend. Vi måste in och jobba till oss självförtroendet igen. Vi ska visa mod, vi ska visa att vi har ett stort fighterhjärta. Vi ska visa att vi är stolta över att ha Malmö på bröstet, säger Sören Åkeby inför matchen.

– Det som har hänt lägger vi bakom oss. Det är viktigt att vi är helt fokuserade och konkreta med det vi gör, vi måste lite gå tillbaka till basics, sa Sören efter en träning som till stor del ägnades åt att den förmodade startelvan nötte positioner och uppspel utan motståndare.

Att döma av denna uppställning fortsätter MFF med ett rakare mittfält, och den här gången kan det bli ett alternativ att låta Ola Toivonen ha sin utgångspunkt på vänsterkanten och Yksel Osmanovski centralt. Där framme lär Niklas Skoog och Junior få fortsatt förtroende att bilda anfallspar.

Vilka kvaliteter hos motståndaren blir viktiga att få bukt med?
– Göteborg är bra i sitt kombinationsspel, särskilt sista tredjedelen, de har mod in i box. Det gäller att vi fångar in dem.

Det finns en trend att vända, som sagt. Dags nu.

/Tobias Christoffersson