Truppen mot IFK Göteborg

Publicerad 30 mars 2008

– Då är vi framme. Det ska bli riktigt kul att det drar igång, säger Roland Nilsson efter försäsongens sista träning söndag förmiddag. MFF-tränaren har nu tagit ut sin första allsvenska trupp, och gör heller ingen större hemlighet av hur startelvan ser ut.

Malmö FF – IFK Göteborg
Måndagen 31 mars 19.45, Malmö Stadion

Truppen:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Behrang Safari, Christian Järdler

Mittfältare/anfallare: Daniel Andersson, Guillermo Molins, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn, Robin Nilsson, Labinot Harbuzi, Jonatan Johansson, Niklas Skoog, Agon Mehmeti.

Skadade: Edward Ofere (ljumske), Anders Andersson (benbrott).

– Då är vi framme. Det ska bli riktigt kul att det drar igång.
Roland Nilsson möter församlade medierepresentanter efter söndagens vårvindfriska förmiddagspass inne på Malmö Stadion, sisådär 32 timmar innan MFF begår sin allsvenska premiär 2008.

Ett pass där avslutande hörnträning bland annat föregåtts av lite tvåmålsspel; en högst trolig startelva mötte resten och stämningen pendlade från uppsluppet skoj till ett och annat vasst taggat tillrop. Nog märks det att det skarpa läget bara är timmar bort och att årets MFF står inför sin första tävlingsmatch.

Startelvan blir med all sannolikhet den som får kallas den väntade: Vinzents och Safari ytterbackar, Gabriel och Dixon mittlås, Daniel Andersson defensiv mitt med Molins, Toivonen och Aubynn framför sig, Skoog och Jonatan på topp. För ovanlighetens skull försökte inte ens tränaren göra någon större hemlighet av vem som får spela imorgon:
– Troligtvis blir det dom. Men man vet aldrig, det kan alltid hända något. sa Roland Nilsson.
På sitt sätt nästan intressantare än startelvan att se vem som får plats på bänken, och därmed får antas ligga närmast en plats i laget.
– Truppen speglar hur vi tänker oss matchen, vilka typer av spelare vi kan behöva imorgon, påpekar Roland.

MFF är framme – vid premiären, men Roland Nilsson betonar att arbetet med laget bara har börjat.
– Vi påbörjade ett bygge i januari-februari, nu är det mars – så vi är inte klara. Vi blir bättre och bättre för varje vecka; vi hittar rätt i större delen av matcherna nu, men vi har också stunder då vi faller tillbaka. Nu kommer tävlingsmatchandet in i bilden; det är då man ser vad som fastnat, och hur vi vågar lita på det vi lärt oss. När man börjar spela om poäng får man ett kvitto på var man står. Men vi vet att våra spelare har kvalitet, och när det blir riktiga matcher kommer de att höja sig ytterligare.

För motståndet i premiären svarar ärkerivalen IFK Göteborg, tillika regerande svenska mästare.
– Vi har ganska bra koll på IFK. Det är i stort sett samma lag som fjol, ett bra lag som jobbar hårt för varandra hela tiden. Det är svenska mästarna, så vi har respekt för dem, men samtidigt är det vad vi själva gör som det handlar om. Det blir säkert mycket nerver i matchen, och den kommer nog att bölja lite fram och tillbaka, säger Roland Nilsson.

/Tobias Christoffersson