Truppen mot HBK

Publicerad 03 juli 2005

Anders Andersson och Jesper Bech är med i truppen, och sannolikt också i startelvan till den svåra matchen på Örjans vall. Comeback efter skada i truppen också för två lärlingar: Johan Guiomar Nilsson och Samuel Barlay.

Tom Prahl har nominerat följande manskap att åka till Halmstad:

Målvakter:
Mattias Asper, Lee Baxter

Försvarare:
Hasse Mattisson, Johan Nilsson Guiomar, Jon-Inge Höiland, Peter Abelsson, Joseph Elanga, Glenn Holgersson

Mittfältare:
Louay Chanko, Daniel Andersson, Anders Andersson, Yksel Osmanovski, Thomas Olsson, Marcus Pode

Anfallare:
Afonso Alves, Jesper Bech, Samuel Barlay.

Fjolårets främsta rivaler om guldet drabbar samman igen, men för närvarande är balansen lagen emellan en annan. HBK har hamnat rejält i bakvattnet i serien, senast genom 0-4-smällen mot IFK Göteborg, och det är knappast någon överdrift att påstå att laget är piskat att vinna hemma imorgon.
– Halmstad har varit mer upp och ner i år. De har tappat flera klasspelare och till exempel haft en spelare som Tommy Jönson borta mycket. De har tappat i slagkraft, men är fortfarande kompetenta nog att slå vem som helst. De måste vinna över oss om de ska ha någon chans att vara med och slåss om seriesegern, säger Tom Prahl.

Två matcher mot Häcken samma vecka gav seger hemma i serien och förlust på straffar – efter 120 mållösa minuter – borta i cupen. Besviken efter cupnederlaget?
-Vi skapade inga målchanser över huvud taget. Men de gjorde inte de heller – intensiteten fanns inte alls i matchen. Vi måste vara rejäla, vi måste ha löpviljan. Om vi fortsätter vara så mycket upp och ner kan vi snart glömma det här.

Vad vill du se mot HBK?
– Jag vill att vi är tillbaks i spelet vi hade mot Häcken hemma: att vi skapar mycket målchanser och har många avslut. Men framför allt vill jag se att vi vinner matchen – vem, hur, vad eller när är mindre viktigt… En förlust och vi ligger långt efter. Det var en dyrt att förlora mot Djurgården hemma, vi måste med största säkerhet ta tillbaka den matchen när vi möter dem i Stockholm.

Som väntat ingår såväl Anders Andersson som Jesper Bech i truppen; bägge sannolikt också i startelvan.
– Anders Andersson hoppas jag kommer att tillföra ett bra passningsspel; fler öppnande passningar i djupled, men även insticksbollar med kvalitet. Han kanske inte kan gå 90 minuter än, men. Jesper Bech hoppas jag vi får se utmana backlinjen med sina löpningar, och han har också bra kvalitet i sina avslut.

I truppen comeback också för två lärlingar tillbaka från skada: Johan Nilsson Guiomar samt Samuel Barlay.
På skadefronten i övrigt är det fortfarande oklart hur länge Patrik Andersson blir borta. Behrang Safari fick en smäll senast och är tillfälligt indisponibel, Rawez Lawan känner av sin tidigare skada. Niklas Skoog är långtidsskadad.
– Vi har en ganska åderlåten trupp just nu, säger Tom Prahl.

Allsvensk historik
Datum H/B Spelort Arena Publik Resultat Halvtid
42-08-16 B Halmstad Örjans Vall 4304 0 – 0 (0-0)
43-06-03 H Malmö Idrottsplats 5802 12 – 0 (5-0) Största vinst (hemma)
43-08-22 B Halmstad Örjans Vall 3764 2 – 0 (0-0)
44-06-11 H Malmö Idrottsplats 13260 7 – 0 (3-0)
44-08-06 B Halmstad Örjans Vall 5058 1 – 1 (1-1)
45-05-27 H Malmö Idrottsplats 7852 3 – 2 (1-1)
45-09-09 H Malmö Idrottsplats 10021 0 – 1 (0-0)
46-05-19 B Halmstad Örjans Vall 3056 3 – 1 (3-0)
47-08-03 H Malmö Idrottsplats 13054 4 – 1 (1-1)
48-04-25 B Halmstad Örjans Vall 5374 2 – 2 (1-1)
54-08-29 H Malmö Idrottsplats 17855 4 – 2 (2-1)
55-05-19 B Halmstad Örjans Vall 7592 1 – 1 (0-1)
55-08-14 B Halmstad Örjans Vall 11746 4 – 3 (3-2)
56-05-18 H Malmö Idrottsplats 16208 1 – 0 (0-0)
56-09-30 H Malmö Idrottsplats 15016 1 – 0 (0-0)
57-05-01 B Halmstad Örjans Vall 11497 2 – 0 (1-0)
57-10-06 H Malmö Idrottsplats 8810 0 – 1 (0-0)
58-05-18 B Halmstad Örjans Vall 7402 2 – 2 (1-0)
58-08-31 B Halmstad Örjans Vall 6840 2 – 3 (1-1)
59-05-30 H Malmö Stadion 7784 4 – 2 (2-1)
59-08-30 B Halmstad Örjans Vall 8630 2 – 0 (0-0)
72-04-16 H Malmö Stadion 11449 5 – 2 (2-0)
72-10-22 B Halmstad Örjans Vall 4284 0 – 0 (0-0)
74-08-04 B Halmstad Örjans Vall 10460 1 – 0 (0-0)
74-08-11 H Malmö Stadion 9722 3 – 2 (1-1)
75-04-27 H Malmö Stadion 7594 0 – 0 (0-0)
75-10-26 B Halmstad Örjans Vall 7371 3 – 2 (2-2)
76-05-06 B Halmstad Örjans Vall 10948 1 – 1 (1-0)
76-09-19 H Malmö Stadion 23553 1 – 0 (0-0) Största publik (hemma)
77-05-30 H Malmö Stadion 11947 2 – 1 (1-1)
77-10-02 B Halmstad Örjans Vall 7848 1 – 3 (0-2)
78-07-26 B Halmstad Örjans Vall 9476 0 – 1 (0-1)
78-10-07 H Malmö Stadion 3985 0 – 0 (0-0)
79-05-14 H Malmö Stadion 9764 2 – 2 (0-1)
79-08-20 B Halmstad Örjans Vall 11691 1 – 1 (1-1)
80-06-25 B Halmstad Örjans Vall 8758 2 – 2 (0-0)
80-09-21 H Malmö Stadion 5881 0 – 2 (0-0)
81-05-17 B Halmstad Örjans Vall 6347 2 – 1 (1-0)
81-08-23 H Malmö Stadion 5845 2 – 5 (1-4) Största förlust (hemma)
82-05-27 B Halmstad Örjans Vall 4859 0 – 0 (0-0)
82-08-25 H Malmö Stadion 3791 2 – 1 (2-1)
83-06-12 B Halmstad Örjans Vall 5982 2 – 0 (0-0)
83-09-04 H Malmö Stadion 7578 3 – 0 (0-0)
84-05-05 H Malmö Stadion 6327 3 – 1 (0-0)
84-08-19 B Halmstad Örjans Vall 4915 0 – 1 (0-1)
85-04-21 B Halmstad Örjans Vall 4144 0 – 0 (0-0)
85-09-29 H Malmö Stadion 4424 2 – 2 (2-2)
86-05-04 B Halmstad Örjans Vall 4253 2 – 2 (1-1)
86-09-07 H Malmö Stadion 4163 2 – 0 (0-0)
87-07-01 H Malmö Stadion 4447 3 – 1 (2-0)
87-09-06 B Halmstad Örjans Vall 2850 2 – 2 (1-2)
89-05-11 H Malmö Stadion 5840 2 – 0 (1-0)
89-08-31 B Halmstad Örjans Vall 7429 2 – 0 (1-0)
90-05-20 B Halmstad Örjans Vall 2739 2 – 1 (0-0) Minsta publik (borta)
90-08-19 H Malmö Stadion 5126 5 – 0 (1-0)
91-05-12 H Malmö Stadion 3657 2 – 0 (1-0)
91-06-02 B Halmstad Örjans Vall 4156 0 – 1 (0-1)
93-05-10 H Malmö Stadion 4853 0 – 0 (0-0)
93-09-19 B Halmstad Örjans Vall 4658 1 – 0 (0-0)
94-07-20 B Halmstad Örjans Vall 5028 2 – 1 (1-0)
94-08-14 H Malmö Stadion 2205 3 – 1 (2-1) Minsta publik (hemma)
95-05-01 B Halmstad Örjans Vall 7616 2 – 2 (1-0)
95-08-28 H Malmö Stadion 3904 2 – 1 (0-0)
96-05-13 H Malmö Stadion 4406 4 – 1 (2-1)
96-10-03 B Halmstad Örjans Vall 2954 3 – 2 (1-2)
97-04-13 B Halmstad Örjans Vall 5702 1 – 3 (0-0)
97-09-14 H Malmö Stadion 9258 2 – 1 (2-1)
98-05-18 H Malmö Stadion 8240 5 – 0 (1-0)
98-08-06 B Halmstad Örjans Vall 4901 1 – 2 (1-0)
99-05-02 H Malmö Stadion 6036 0 -1 (0-1)
99-09-19 B Halmstad Örjans Vall 7581 1 – 2 (0-1)
01-06-26 B Halmstad Örjans Vall 12087 2 – 4 (1-1) Största publik (borta) Största förlust (borta)
01-07-29 H Malmö Stadion 9450 3 – 3 (2-0)
02-07-04 H Malmö Stadion 11045 2 – 1 (1-1)
02-11-02 B Halmstad Örjans Vall 10552 0 – 1 (0-0)
03-06-17 H Malmö Stadion 16632 2 – 1 (0-1)
03-08-24 B Halmstad Örjans Vall 10060 4 – 0 (2-0) Största vinst (borta)
04-07-21 H Malmö Stadion 20781 2 – 1 (1-1)
04-09-14 B Halmstad Örjans Vall 11239 2 – 2 (0-2)

Malmö FF – Halmstads BK 40 15 15 10 61- 50 Publik: 276 151 Snitt: 6 904

MFF spelade hösten 1933 två allsvenska match mot Halmstads BK. Då MFF senare denna säsong blev diskade så räknades aldrig dessaa matcher
33-09-17 B Halmstad Örjans Vall 5113 0 – 2 (0-0)
33-10-08 H Malmö Idrottsplats 6832 2 – 1 (2-1)

Mesta målskyttar: Börje Tapper 8, Arne Hjertsson 7, Lasse Larsson 7, Egon Jönsson 6, Hans Mattisson 5

Straffar MFF: 12 (9 mål)

Straffar HBK: 11 (10 mål)

Utvisningar MFF: Bo Larsson (1972), Per Ågren (1991), Brian Steen Nielsen (2001)

Utvisningar HBK: Ola Svensson (1985), Torbjörn Arvidsson (1991), Niclas Alexandersson (1993), Mattias Thylander (2003)

1943-06-03 (borta)
12-0 är MFFs största seger i allsvenskan. 12-0 blev det också hemma mot Jönköping Södra 490526.
Arne Hjertssons 7 mål i denna matchen är också allsvenskt rekord för mål i en matach.
Han delar rekordet med Gunnar Nordahl, IFK Norrköping som i en match mot Landskrona Bois 441112 också gjorde 7 mål. GN gjorde dessutom sina mål i svit.

1974-08-11 (borta)
Janne Möller hade hållit den allsvenska nollan i 569 minuter när HBKs mål kom (Roland Fransson).

1978-07-26 (borta)
Janne Möller hade hållit den allsvenska nollan i 646 minuter när HBKs mål kom (Mats Jingblad).