Truppen mot HBK

Publicerad 02 maj 2006

Jari Litmanen är redo för spel och med i den MFF-trupp som är uttagen att jobba ihop årets första hemmaseger mot Halmstads Bollklubb. Där återfinns också Kenneth Mattsson – inlånad amatörmålvakt från Tomelilla.

Truppen mot Halmstads BK

Mattias Asper, Kenneth Mattsson

Ulrich Vinzents, Jon Jönsson, Daniel Andersson, Olof Persson, Glenn Holgersson

Anders Andersson, Yksel Osmanovski, Joakim Nilsson, Jari Litmanen, Behrang Safari, Marcus Pode, Jesper Bech, Afonso Alves, Edward Ofere.

Skadade: Christian Järdler, Niklas Skoog, Jonas Sandqvist, Hasse Mattisson

Jonas Sandqvists meniskskada har föranlett ett hastigt tillskott till MFF-truppen: amatörmålvakten Kenneth Mattsson från Tomelilla. Kenneth var dock med på Hollandslägret och provtränade även med MFF för några år sedan. Läs mer om Kenneth Mattson och om Jonas Sandqvists skada i separat artikel.

Med undantag av Sandqvists skada och att Hasse Mattisson fått skadekänning i sina ljumskar går MFF in i maj och de sista fyra matcherna innan VM-uppehållet med en stärkt A-trupp. Jari Litmanen och Marcus Pode är tillbaka, Emil Hallfreðsson och Labinot Harbuzi är i full träning.
– Helgens träningar har varit bra, med de spelare som kommit tillbaka har laget stärkts kvalitetsmässigt och konkurrensen har ökat, säger Sören Åkeby.

Som alltså åter kan räkna in Jari Litmanen i sitt stridsdugliga manskap – och Sören understryker hur viktig hans erfarenhet är.
– Vi avslutade matchen mot Kalmar med fyra 19-20-åringar. Det är bra, det visar att vi är väl rustade inför framtiden, men det innebär också att vi är sårbara. De unga spelarna är mer upp och ner; att vi nu får in Jari i truppen igen med sin erfarenhet är viktigt, det behöver vi.

Efter två raka 0-0-matcher borta mot GAIS och Kalmar sedan hemmaförlusten mot Hammarby är förstås törsten efter mål, tre poäng och årets första hemmaseger stark. För motståndet onsdag kväll står det enda allsvenska lag som ännu inte lyckats göra mål i år, Halmstads BK, som inlett serien med fyra 0-0-matcher och en 0-1-förlust (mot Elfsborg).

Att döma av tisdagens träning blir det fortsatt 4-4-2 med diamant för MFF, och även om
Stadions gräs kommer att erbjuda bättre förutsättningar för fotbollsspel än de senaste matchernas underlag, håller Sören Åkeby nere förväntningarna på skönspel.
– För närvarande kan vi inte prestera den där tjusiga fotbollen, det är viktigast för oss att inte göra misstag. När planerna ser ut som de gör är det på våra misstag motståndarna gör mål. Men vi jobbar vidare med vårt passningsspel, det såg bra ut i premiären mot Häcken, och på en bättre plan kan vi förhoppningsvis få till lite bättre spel igen.

/Tobias Christoffersson