Truppen mot HBK

Publicerad 31 mars 2007

På klassiska plan 1 i ett Malmö, där våren anlänt på allvar, genomförde Malmö FF sitt sista träningspass inför det allsvenska genrepet mot HBK imorgon.

Nu är det nära och det märks.

Planerna är gröna och fina, solen och värmen är här. Träningarna blir tuffare och det nöts matchliknande övningar.

Och för första gången den här säsongen lämnar Sören Åkeby bara ut en trupp inför morgondagens match, inte en startelva som tidigare.

Truppen mot HBK
Jonas Sandqvist
Håkan Svensson

Ulrich Vinzents
Jimmy Dixon
Daniel Theorin
Anders Andersson
Behrang Safari
Christian Järdler
Joakim Nilsson
Daniel Andersson
Yksel Osmanovski
Ola Toivonen
Marcus Pode
Edward Ofere
Jonatan Johansson
Junior

Sören Åkeby om…

… den allsvenska premiären
”Det skall bli kul att komma igång. Vi vet att det är en jämn matta vi kommer upp till i Borås i alla fall. Vi gör ett litet annat upplägg än tidigare år. Vi åker upp dagen innan och tränar på Borås Arena. Tanken är att spelarna skall känna sig mer bekväma med förutsättningarna på så sätt. Vi kommer dessutom att träna på konstgräs nästa vecka.”

… att köra träning och genrep på naturgräs?
”Det är ganska naturligt att man gör så här. Vi har betydligt fler matcher på naturgräs och vi måste bemästra båda varianterna, det är bara att acceptera. Att vi kör ett genrep på naturgräs är inte så konstigt eftersom det inte finns inte så många lag som kör på konstgräs här nere.”

… tankarna inför matchen mot HBK
”Vi kommer att spela som mot Elfsborg, även om HBK naturligtvis spelar en annan typ av fotboll. Vi kommer att agera och ligga i positioner som vi kommer att göra mot Elfsborg. Spelarna skall kunna känna sig trygga i sitt positionsspel. Halmstad är ett stabilt försvarande, hårt arbetande lag som spelar ett klart utpräglat 4-4-2 spel.”

… om försäsongen så här långt
”Kontinuiteten i truppen är mycket bättre i år, planerna är bättre vilken gör att träningar och matcher håller högre kvalité. Vi ligger ett steg för än vad vi gjorde ifjol vid den här tiden vilket jag hoppas vi kan visa.”

… om stämningen i truppen
”Jag tycker mig känna en revanschlusta och bra stämning i truppen. De är mer involverade i träningarna än tidigare. Man står och diskuterar olika situationer exempelvis om du springer dit så springer jag så osv. och det tolkar jag som att man är engagerad och positiv.
Man pratar mycket trygghet inom fotbollen och det är väl lite svenskt. Har man en spelare som känner en trygghet i vad han gör så presterar han bättre.”

… om att ha spelare på landslagsuppdrag så nära inpå den allsvenska starten
”Det är skönt att de kom tillbaka skadefria och friska samt att de fick spela. Ibland kan det bli en hel del dötid på landslagslägerna framför allt för de som inte skall spela.

… om skadeläget

Niklas Skoog – kom tillbaka starkt och tränade på bra och det är inte ovanligt att man får vissa bakslag längst vägen. Det är en naturlig reaktion av kroppen. Niklas tränar på bra och jag tror inte det dröjer länge innan han är tillbaka för fullt.”

Jon Inge Höiland– har man röntgat igen och det såg riktigt bra ut. Det är bara lite tid vi behöver nu och att smärtan lägger sig. Tränade på bra på Cypern men fick också en liten reaktion. Lite lättare följdskador blir det nästan alltid på en så här långlivad skada som Jon Inge haft.

Johan Andersson– har haft det tufft efter att knäskålen hoppade ur led på träningen. Han har ett par veckor till innan han kan träna med oss igen. Tyvärr har han inte varit med i någon match under försäsongen. Han kör på fantastiskt med sin rehab.”

Gabriel– fick en smäll på foten på träningen så det gick hål och han fick sys. Behöver en tio dagar för att läka. Som tur var så blev ingen sena eller något annat skadat.”

Janne Andersson, HBK-tränare inför matchen
”Nu är det Malmö FF som gäller bara tre dagar efter matchen mot Kalmar FF. På fredagen var HBK träningslediga och därför är den första och enda träningen på lördagsförmiddagen.
– Vi får se över skadorna på träningen i morgon(läs idag). Jag hoppas och tror att Ajsel (Kujovic) kan vara med. Däremot räknar jag inte med Hasse (Mattisson) som får vila över helgen, säger HBK-tränaren Janne Andersson.

Matchen mot Kalmar blev förryckt med två tidigare skador där HBK ett tag spelade med bara nio man på plan.
– I och med skadorna så kom vi av oss, men totalt sett så vill jag se mer liv i vårt spel.

På söndagen, med avspark kl. 13.00, så är det sista matchchansen att få pusselbitarna på plats tills seriestarten.
– Jag vill se fler spelare rättvända på motståndarnas planhalva. Vill se att vi får fast bollen så att vi kan lyfta upp laget, säger Janne Andersson inför matchen.”

Nya spelare i HBK inför 2007
Hjalmar Öhagen, Sandvikens IF
Magnus Bahne, FC Inter Åbo
Tim Sparv, FC Southampton

Spelare som lämnat HBK inför 2007
Gunnar Heidar Thorvaldsson, Hannover 96 (juli 2006)
Eduardo Delani Santos Leite, Clube Regatas Brasil
Joel Borgstrand, BK Astrio
Magnus Svensson, Vinbergs IF
Kristoffer Fagercrantz, Falkenbergs FF
Patrik Ingelsten, Kalmar FF
Magnus Andersson, Trelleborgs FF

HBK:s träningsmatcher så här långt
2007-03-29 Kalmar FF-HBK 1-0
2007-03-24 Stabaek IF-HBK 0-0
2007-03-01 HBK-BK Häcken 3-4
2007-02-24 HBK-Örgryte IS 1-0
2007-02-17 HBK-Trelleborgs FF 0-0
2007-02-13 HBK-Falkenbergs FF 5-0
2007-02-06 HBK – Mjällby AIF 1-1
2007-02-03 FC Nordsjaelland-HBK 1-1
2007-01-27 HBK-Bröndby IF 1-2

All info om HBK är hämtad från HBK:s officiella hemsida

/Patrik Jandelin