Truppen mot Hammarby

Publicerad 02 november 2008

Markus Halsti och Dusan Melichárek är tillbaka i MFF-truppen inför måndagens svåra bortamatch mot Hammarby, däremot fick Anders Andersson kliva av med skadekänning i ljumsken. Roland Nilsson betonar vikten av att laget visar tålamod i försvarsspelet mot bollskickliga Hammarby.

Hammarby IF – Malmö FF
Söderstadion måndag 3 november 19.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek.
Försvarare: Ulrich Vinzents, Jasmin Sudic, Robert Åhman Persson, Gabriel, Markus Halsti.
Mittfältare/anfallare: Jeffrey Aubynn, Joakim Nilsson, Edward Ofere, Ola Toivonen, Jimmy Touma, Labinot Harbuzi, Agon Mehmeti, Daniel Andersson, Guillermo Molins,

Avstängd: Jimmy Dixon.
Skadade: Babis Stefanidis, Jonatan Johansson, Anders Andersson.

På söndagens förmiddagsträning inne på Stadion saknades återigen Anders Andersson, som fått skadekänning i ena ljumsken och inte är med i truppen mot Hammarby. Vilket torde innebära antingen att Markus Halsti gör comeback i startelvan – eller att det blir allsvensk debut för Jasmin Sudic, 17 på det 18e, som lyftes upp i A-truppen i somras och var med på bänken senast mot Ljungskile. Jimmy Dixon är avstängd efter en tredje varning i senaste matchen mot Ljungskile, medan Dusan Melichárek är tillbaka efter sin disciplinära avstängning.

Måndag kväll väntar en bortamatch som det senaste decenniet visat sig svår att vinna: MFF har inte lämnat Söderstadion med tre poäng sedan svarta 1999. Ifjol slutade mötet i augusti med uddamålsförlust, 0-1. Ja, i själva verket har MFF inte besegrat Hammarby över huvud taget sedan guldåret 2004 – och i år har två förluster på hemmaplan motvilligt fått noteras: 2-3 i cupen och 2-4 i allsvenskan inom loppet av två juliveckor.
Erfarenheter från de matcherna som kan vara till nytta av nu?
– Att vi måste ha tålamod i vårt försvarsspel. Det hade vi i första halvlek av cupmatchen, men inte i andra, och då fick vi jaga jättemycket boll mot Hammarby, som är ett spelskickligt lag, säger Roland Nilsson.

Man kan säga att MFF är två matcher ifrån att göra en riktigt bra avslutning på säsongen. Tre segrar och en oavgjord i oktober efter fyra raka förluster i september. Återstår Hammarby borta och Sundsvall hemma i november.
Vad är det som har trillat på plats såhär i elfte timmen?
– Vi har egentligen bara jobbat på, och det har blivit bättre efter hand. Vi gjorde en väldigt bra match mot HIF, och sedan dess har vi kört på, säger Roland Nilsson, som inte fokuserar något särskilt på vilken den slutliga tabellplaceringen blir:
– Vi tittar inte på det, var vi slutar beror ju också på hur det går för andra lag. För oss är det viktigt att vi bibehåller en bra prestation ute på plan. Kan vi göra ifrån oss i de sista matcherna, så har vi gjort en bra avslutning på säsongen, och det är förstås värdefullt att ha med oss.

/Tobias Christoffersson