Truppen mot Gefle

Publicerad 07 september 2011

Daniel Andersson är tillbaka och Mathias Ranégie debuterar – men tre U21-landslagsmän får stanna hemma och vila. Så ser det ut i Rikard Norlings matchtrupp inför torsdagens bortamöte med Gefle.

Väl friska höstvindar piskade regn över stadionområdet och över MFF-manskapet när sista träningspasset innan torsdagens bortamatch mot Gefle IF fullföljdes på en av konstgräsplanerna.

Efter tio dagars allsvenskt uppehåll varav fem dagar ledigt för de spelare som inte haft landslagsuppdrag, är det så dags att inleda en ytterligt hektisk matchperiod: 8 matcher på 25 dagar under de tre och en halv septemberveckor som följer. Först ut: en av de hängmatcher MFF har släpande efter sig på grund av europaspelet (och, i detta fall: träningsmatchen mot Milan).
– Det är svårt att hålla reda på vad som är hängmatch och inte, det är bara att köra på. Vi vet vi har match var fjärde dag nu fram till slutet av september, innan nästa landslagsuppehåll, säger Rikard Norling.

Hur har ni använt tiden under uppehållet?
– Efter att spelarna haft fem dagar ledigt har vi haft fyra träningar. Den första medelintensiv, för att komma igång, Den andra, i söndags, högintensiv, den tredje i måndags på lägre fart ochmer taktisk, och idag har vi kört lite matchförberedande. Normalt sett har man gärna en lite längre uppstartsperiod efter fem lediga dagar, men det är en del som inte blir helt by the book när vi har så här mycket matcher.

MFF-tränaren har en med undantag av Jasmin Sudic (rehab) skadefri trupp till sitt förfogande; Daniel Andersson är tillbaka och redo för spel igen efter sin revbensskada. Rikard Norling väljer dock att låta de tre U21-landslagsmännen Jiloan Hamad, Pontus Jansson och Ivo Pekalski vila; de står alla över matchen mot Gefle helt och är inte med i truppen.

Ett tufft beslut?
– Ett nödvändigt beslut. Dom är hela, men har varit hårt belastade länge; med oss innan uppehållet, och sedan med landslaget med både träning och två matcher. V har en bred trupp och jag bedömer att vi får ut mest av att balansera upp det så här, med tanke på den enorma matchintensitet vi går in i.

I MFF-truppen bereds plats för en debutant, och det är förstås nyförvärvet Mathias Ranégie som för första gången är med. Samtidigt ska noteras att Wilton Figueiredo är avstängd. Matchtruppen, som får anses preliminär, ser ut som följer:

Målvakter: Dusan Melichárek, Johan Dahlin.
Backar: Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Markus Halsti, Yago Fernandez, Ricardinho, Tobias Malm.
Mittfältare/anfallare: Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Jeffrey Aubynn, Mathias Ranégie, Miiko Albornoz, Amin Nazari, Dardan Rexhepi, Jimmy Durmaz, Agon Mehmeti, Omid Nazari, Simon Kroon, Alexander Nilsson.

För motståndet svarar alltså Gefle IF, som gav hemmalaget MFF en svår match i slutet av juni: 0-0 på Swedbank Stadion.
– De var i väldigt bra slag då, de hade sin kanske bästa period någonsin… Många nollor och superstabil defensiv, men också en offensiv som var bättre än den kanske varit förut. Samtidigt hade vi en del skador och jag var förhållandevis ny, säger Rikard Norling, som räknar med att Gefle uppträder precis som Gefle brukar, det vill säga med stark defensiv , avvaktande spel och vassa kontringar.

Vad blir viktigt för er?
– Om Pelle Olsson  [Gefles tränare] läser det här, så vill jag säga att vi ska försöka gå igenom deras lagdelar centralt så mycket som möjligt, säger Norling med ett skratt och en ironisk glimt åt just hur det lär bli svårast att forcera gästrikarna.
– Vi har vår idé och den får vara opresenterad tills imorgon.
Väl så.

Tobias Christoffersson