Truppen mot Gefle

Publicerad 30 augusti 2008

MFF åker upp till Gävle redan idag för en dokumenterat svår bortamatch, och bland de 17 nominerade i truppen återfinns Gabriel och Joakim Nilsson, båda tillbaka efter skada.
– Vi måste ta jobbet ordentligt och få till ett bra passningsspel, säger Roland Nilsson.

Gelfe IF – Malmö FF
Strömvallen söndagen 31 augusti 18.00

Malmö FF:s trupp:

Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare:Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Christian Järdler, Robert Åhman Persson, Gabriel.

Mittfältare och anfallare:Daniel Andersson, Labinot Harbuzi, Mike Jensen, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Rick Kruys, Jonatan Johansson, Edward Ofere, Agon Mehmeti, Joakim Nilsson.

Avstängd: Ola Toivonen.
Skadade: Anders Andersson, Babis Stefanidis, Jimmy Touma.
Sjuk: Jimmy Dixon.

Om någon händelsevis skulle ha glömt, så friskade HIF i veckan med i just det fallet önskvärd tydlighet upp minnet kring närmare hur svåra Gefle kan vara att tas med på sin hemmaplan Strömvallen. Sedan det där andra himmelsblå lagets återkomst till allsvenskan har MFF inte lyckats vinna där, och nu är det dags för fjärde försöket. MFF har i sedvanlig ordning tränat på konstgräs i veckan, åker upp till Gävle under lördagen och hinner känna lite på underlaget söndag förmiddag.
– Det är ganska stor skillnad ändå på underlagen, det tar ungefär ett och ett halvt träningspass innan man anpassar sig, säger Roland Nilsson, som själv deltog aktivt i förmiddagspass och inte syntes alltför medtagen efter nostalgimatchen mot Danmark fredag kväll.

Efter tre utifrån förutsättningarna framgångsrika säsonger har Gefle haft det svårt i årets allsvenska; det handlar om bottenstrid istället för infriade förhoppningar om övre halvan. Dock har gästrikarna respektingivande 7-0 i målskillnad på de två senaste hemmamatcherna (4-0 mot HBK och 3-0 mot HIF) och full kontakt med lagen ovanför nuvarande fjortondeplatsen i tabellen.
– De jobbar väldigt, väldigt hårt med sina två block i försvar och mittfält, och är dessutom fyllda av självförtroende nu. Vi åker upp för att vinna matchen, men vi är medvetna om att det blir väldigt tufft. Vi måste ta jobbet ordentligt och få till ett bra passningsspel.

Även om Gefle är hemmalag är det mycket som liksom i måndagens match mot TFF talar för en matchbild där MFF är bollägande och spelförande och motståndarna i större eller mindre utsträckning backar hem och väntar på kontringslägen – en matchbild ur vilken MFF haft svårt att vaska fram tillräckligt många ordentliga målchanser.
– Får vi bara hål på dem så kan det gå bra. Tyvärr har vi inte haft det flytet i många matcher i år, men det är bara att hoppas att det vänder nu, säger Roland Nilsson.

I den 17 man starka truppen saknas avstängde Ola Toivonen och febersjuke Jimmy Dixon; de ersätts av Joakim Nilsson och Gabriel, båda tillbaka efter skada.

/Tobias Christoffersson