Truppen mot GAIS

Publicerad 18 oktober 2008

Anders Andersson gör efterlängtad comeback i MFF:s 17-mannatrupp till söndagens bortamatch mot GAIS. Markus Halsti däremot är skadad och Robert Åhman Persson avstängd.
– Det är skönt att ha Anders med igen, han har en oerhörd rutin, säger Roland Nilsson.

GAIS – Malmö FF
Nya Ullevi söndag 19 oktober 15.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek.
Försvarare: Ulrich Vinzents, Christian Järdler, Jimmy Dixon, Gabriel, Anders Andersson.
Mittfältare/anfallare: Rick Kruys, Jeffrey Aubynn, Joakim Nilsson, Edward Ofere, Ola Toivonen, Jimmy Touma, Labinot Harbuzi, Agon Mehmeti, Daniel Andersson, Guillermo Molins.

Avstängd: Robert Åhman Persson.
Skadade: Babis Stefanidis, Jonatan Johansson, Markus Halsti.

Först: Anders Andersson är tillbaka i MFF:s matchtrupp igen! Efter många långa månader av skada och rehabilitering och med två U21-slutspelsmatcher i benen är Anders nominerad till den 17-mannatrupp som redan i eftermiddag – tidig avspark imorgon söndag – åker upp till Göteborg.
– Anders har haft en lång väg att vandra, och han är inte redo för 90 minuter i allsvenskan än. Men det är skönt att ha med honom igen, han har en oerhörd rutin, vilket han inte minst har visat i U21-laget, säger Roland Nilsson.

På MFF:s träningspass lördag förmiddag saknades Markus Halsti, som har problem med krampkänningar i ena höftböjen och inte kan medverka. Tillbaka i truppen är däremot Christian Järdler, som fick och gjorde en bra match i U21-semifinalen mot HIF i onsdags, där ju Christian dessutom blev segerskytt med sin på alla sätt luriga frispark i slutet. Även den sista förändringen i MFF-truppen mot senaste matchen mot Örebro SK (3-1) berör backlinjen: Robert Åhman Persson drog på sig en tredje varning och är avstängd.

Ännu ett landskampsuppehåll denna till viss del fragmenterade säsong, och flera av de tidigare har visat sig inte gynna MFF något vidare.
– Vi har haft en del spelare iväg, men den här gången var det i alla fall bara en landskamp. Förutom Mike Jensen som spelat två och känner sig lite sliter, varför vi väljer att vila honom. Men jag tycker att det här uppehållet varit bra, stämningen är god, säger Roland Nilsson, och tillägger:
– En del undrar varför vi inte spelat någon träningsmatch under uppehållet, men vi har helt enkelt inte haft tillräckligt med folk tillgängliga.

För motståndet i allsvenskans 26:e omgång svarar GAIS. Vårens hemmamatch en vecka innan EM-uppehållet är en av dem man är minst sugen att se tillbaka på; en svag match av de himmelsblå mot ett piggt och starkt GAIS som fick se segern tappad samtidigt som MFF fick en poäng räddad av ett turligt mål i tredje övertidsminuten. Sedan dess har ”makrillarna” i stort sett jämnt blandat vinster, förluster och oavgjorda resultat, vilket fört laget två placeringar och tre poäng före MFF i tabellen.
– De är svåra att göra mål på, men har även visat att de är giftiga framåt. Det blir en tuff match för oss däruppe, säger Roland Nilsson.

Hur har ni smält de två matcherna innan uppehållet, förlusten mot HIF och segern över Örebro?
– Mot Helsingborg gör vi en väldigt bra match, framför allt första halvlek, men tyvärr får vi inga poäng med oss. Örebro blir en lite konstig match, genom den tidiga utvisningen på örebrospelaren. Vi gör igen en mycket bra första halvlek, men släpper sedan till ett onödigt mål och det blir mer fajt av matchen än det hade behövt. Samtidigt visar vi att vi är beredda att ta den fajten och vinna.

Vid sidan av den allsvenska avslutningen är ett par spelare utifrån aktuella att träna med truppen den närmsta tiden. Före detta MFF-talangen och nuvarande Inter-spelaren Goran Slavkovski tränade med laget på fredagen, medan två spelare från sydafrikanska klubben Thanda Royal Zulu är på inflygning. Sydafrikanske mittfältaren Bernard Parker landade imorse och gjorde ett kort besök på träningen, medan den nigerianske yttermittfältaren Felix Obada är tänkt att anlända i eftermiddag.
– Goran tränar med oss för att hålla igång, och det är klart att vi hjälper honom med det. Han kommer att träna dels med A-laget, dels med Tipselitgruppen. De afrikanska spelarna tränar med oss i en veckas tid, säger Roland Nilsson.

/Tobias Christoffersson