Truppen mot FCK

Publicerad 26 januari 2009

Två hela lag, 22 man, är uttagna till årets första träningsmatch, FCK borta tisdag eftermiddag.
– Vi kommer att byta friskt, lovar Roland Nilsson, som framför allt är nyfiken på att se hur mycket av fjolårets spel som sitter kvar hos spelarna.
Glöm inte att matchen livestreamas här på hemsidan.

FC Köpenhamn – Malmö FF
KB träningsanläggning tisdag 27 januari 13.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek.

Försvarare: Ulrich Vinzents, Ricardo, David Durmaz, Gabriel, Jimmy Dixon, Markus Halsti, Jasmin Sudic, Robert Åhman Persson, Martin Rudolfsson.

Mittfältare och anfallare: Jimmy Touma, Rick Kruys, Niklas Skoog, Joakim Nilsson, Jiloan Hamad, Edward Ofere, Guillermo Molins, Labinot Harbuzi, Robin Nilsson, Jeffrey Aubynn, Daniel Larsson.

Av olika anledningar ej med imorgon:
Daniel Andersson
Niklas Hansson
Agon Mehmeti
Dejan Garaca
Alex Nilsson
Daniel Sliper
Babis Stefanidis

Man ska börja nånstans, och för MFF inleds träningsmatchandet 2009 lite i skymundan tisdag eftermiddag klockan ett med ”kamp” mot FC Köpenhamn inne på KB:s träningsanläggning, utan möjlighet till publik. Tillfället för den länge emotsedda lilla folkfest och stora ljusblå happening som första träningsmatchen hemma brukar bli låter vänta på sig två helger till, tills matchen mot Landskrona BoIS lördagen den 7 februari, 13.00 på träningsplan 10.

Istället blir det en annan premiär imorgon – nämligen för livestreaming av match på hemsidan! Det är alltså bara att bänka sig vid skärmen efter lunch för alla som kan, för en udsaendelse direkt från andra sidan bro och sund.

Laget har nu gått in i fjärde träningsveckan, och så här långt är det uppbyggnad, fys och kondition som dominerar, men Roland Nilsson understryker att det dröjer ett par veckor till innan spelarna är ordentligt nedtränade. Ännu längre dröjer det förstås innan nötning av spel hamnar i fokus, ungefär en månad.

Vad vill du se från spelarna i den här, allra första, matchen?
– Så här tidigt på säsongen vill vi mest väcka liv i spelarnas huvuden – spelarna har kommit tillbaka från ledighet och det är längesen vi spelade match. Jag vill framför allt se vad som sitter kvar sedan förra säsongen, av vårt tankesätt, och få ett kvitto på var vi står och lite kött på benen inför hur vi ska jobba vidare. Sedan är det förstås också intressant hur de nya spelarna ser ut, hur de smälter in.

Truppen är fortfarande förhållandevid talrik, och Roland Nilsson tar med sig hela 22 man över till Köpenhamn.
– Vi kommer att byta friskt, många kommer att få spela.
Bland dem också testspelande ytterbacken från Lunds BK Martin Rudolfsson – medan en handfull spelare ur A-truppen får stanna hemma den här gången. På skadefronten är Niklas Hansson fortfarande på den långa vägen tillbaka från sin korsbandsskada, men tränade på måndagen med laget. Agon Mehmeti är för närvarande indisponibel på grund av en blödning i vaden efter en smäll, men lär snart vara tillbaka.

Det kan också noteras att tränarduon för närvarande tycks lösa av varandra… förra veckan var Roland Nilsson på utbildning, han håller på att fullfölja sista steget i tränarutbildningen, medan Hans Gren denna vecka är…
– På tjänsteresa. Hans är på tjänsteresa, ”utvecklar” Roland.

Dags alltså för ett första intryck av MFF 2009 i spel och match – live på hemsidan tisdag, avspark 13.00. I efterhand följer ett sammandrag på MFF-tv.

/Tobias Christoffersson