Truppen mot FC Nordsjälland

Publicerad 19 augusti 2008

Åtta spelare ute på olika landslagsuppdrag och fyra spelare skadade, då är det inte helt lätt för Roland Nilsson att få ihop en trupp till onsdagens träningsmatch borta mot FC Nordsjälland – men med hjälp av tre juniorer går det vägen. Matchen direktrapporteras här på hemsidan.

FC Nordsjälland – Malmö FF

Onsdag 20 augusti 14.00, Farum Park

Malmö FF:s trupp:

Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Jimmy Dixon, Gabriel, Christian Järdler

Robin Nilsson, Jeffrey Aubynn, Rick Kruys, Labinot Harbuzi, Agon Mehmeti, Edward Ofere, Alex Nilsson, Muamet Asanovski, Omid Nazari.

Skadade: Anders Andersson, Babis Stefanidis, Joakim Nilsson, Jimmy Touma.

På landslagsuppdrag: Daniel Andersson (Sverige A), Ola Toivonen, Guillermo Molins, Robert Åhman Persson (Sverige U21), Jonatan Johansson (Finland A), Mike Jensen (Danmark U21), Jiloan Hamad, Jasmin Sudic (Sverige P18, dit också junioren Erdin Demir är uttagen).

MFF slänger in en träningsmatch i det uppehåll som med flytten av bortamatchen mot Elfsborg (från tänkta 14 augusti till 26 september) blev drygt två veckor långt. Med nära nog halva truppen borta på grund av skada eller landslagsuppdrag handlar matchen – liksom den träning som varit senaste veckan – mest om att…
– Hålla igång, hålla tempot uppe, se till så vi inte går ner oss. Vi kommer att gå runt på en del på spelarna, säger Roland Nilsson efter att ha klivit av en träning med hela fjorton man deltagande.

Ny på skadelistan är dessvärre Jimmy Touma, som efter förra tisdagens U21-triumf mot HIF haft känning i framsidan av ena låret.
– En typisk skada som kan komma på grund av omställningen i intensitet i träning och match för honom sedan han kom hit, säger Roland, men hoppas att Jimmy ska vara tillbaka relativt snart – fast att han är spelklar till TFF-matchen nästa måndag verkar inte alldeles troligt.
Joakim Nilsson körde på bredvid plan på dagens förmiddagspass och har ännu en bit kvar.

MFF beger sig alltså på nytt till Farum för sparring; i slutet av februari blev det 1-2-förlust i årets tredje träningsmatch efter en vindpinad tillställning också präglad av magsjuka i laget.

Hemsidan kör direktrapportering från matchen, och om allt går som det ska blir det även matchbilder på MFF-tv framåt kvällen.

/Tobias Christoffersson