Truppen mot Elfsborg

Publicerad 09 april 2008

Inga förändringar i MFF-truppen till torsdagens hemmamatch mot Elfsborg, inför vilken Roland Nilsson betonar vikten av det egna spelet och att inte tappa för mycket boll.

Malmö FF-Elfsborgs IF
Torsdagen den 10 april, 19:00, Malmö Stadion

Truppen:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Behrang Safari, Christian Järdler

Mittfältare/anfallare: Daniel Andersson, Guillermo Molins, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn, Robin Nilsson, Labinot Harbuzi, Jonatan Johansson, Niklas Skoog, Agon Mehmeti.

Skadad: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott).

– Vi vill vinna alla matcher. Men vi ska inte glömma att Elfsborg är ett väldigt bra lag. Det blir viktigt att vi har ett bra försvarsspel, men framför allt att vi har ett eget spel och inte tappar boll, säger Roland Nilsson inför årets andra allsvenska hemmamatch, torsdag 19 mot ex-mästarna (2006) Elfsborg.
Just bolltappet nämner Roland som förödande för AIK i deras möte med Elfsborg i måndags (3-0 på Borås Arena); solnalaget hade ett aggressivt försvarsspel men tappade alldeles för mycket boll.

Hur ser du med några dagars perspektiv på lagets insats mot Djurgården borta i lördags (1-1)?
– Vi fick ett tidigt ledningsmål, och det var ju en kanonstart, men ledningen gjorde också att vi tappade vår aggressivitet i försvarsspelet efter 15-20 minuter. Då kunde Djurgården ta över rejält, och vi hade svårt att hitta tillbaka, säger Roland Nilsson, och fortsätter:
– Samtidigt fick vi inte vårt eget spel att stämma; Djurgården gjorde det svårt för oss på ett sätt som vi inte mött i träningsmatcherna. Det var en ny situation för spelarna, som blev frustrerade och inte riktigt visste vad de skulle göra. Det är något vi måste lösa tillsammans, och så långt hade vi helt enkelt inte hunnit än i laget.

Men även om Djurgården hade det mesta av spelet var matchens få målchanser jämnt fördelade, och MFF föll aldrig igenom – utan kom tvärtom tillbaka mot slutet av matchen.
– Vi gör en väldig kämpainsats; det är ingen som hänger med huvudet. Och efter att Djurgården gjort 1-1 lyfter vi oss; då är det som att vi inte har något att försvara längre, då hittar vi vårt eget spel och sista kvarten är vi med igen. Det ser jag som ett väldigt gott tecken, säger Roland Nilsson.
Summa summarum: ett tidigt ledningsmål sänker laget, en kvittering av motståndarna i andra lyfter laget till en bra avslutning… frågan är då vad man ska hoppas på i nästa match? Fast tre snabba är väl aldrig fel (förutom ibland på Strömvallen).

Inga förändringar i truppen, och att döma av sista träningen inga förändringar i laget. Samma startelva tre matcher i rad – när hände de senast, tro? Mycket långt ifrån en startelva är tyvärr Babis Stefanidis efter sitt olyckliga benbrott i gårdagens U21-match; Babis låg på operationsbordet ungefär samtidigt som MFF:s förmiddagspass.
– Vi tycker alla jättesynd om Babis, vi lider med honom och kan bara hoppas på det bästa, säger Roland Nilsson.
Bara att instämma.

/Tobias Christoffersson