Truppen mot Djurgården

Publicerad 07 april 2002

Jussi Nuorela har halsfluss och missar sannolikt premiären. Dessutom linkade Hasse Mattisson av sista träningen.

Drygt två hundra personer slöt upp längs räcket till en av stadionområdets bortre träningsplaner, när MFF i eftermiddags gjorde sin sista träning innan den allsvenska premiären. Eftermiddagssolen målade gräset i närmast förföriskt skirt grönt, så att det trots blåst och kyla inte kunde råda någon som helst tvekan om att det är dags nu. Stämningen på plan… stundom intensiv, stundom uppsluppen, men framför allt: samlad, behärskad.

Två orosmoment inför morgondagen: Jussi Nuorela influensasjuk, inte med på söndagsträningen och med största sannolikhet inte med imorgon. Dessutom linkade nyutnämnde lagkaptenen Hasse Mattisson av plan i slutet av ”match”-passet mellan den tänkbara förstauppställningen och de gulvästade bänkaspiranterna. Han blev liggande en stund bredvid och fick bandage på ena vaden, ställde sig sedan bakom ena målet och tittade på när de andra övade fasta situationer.
– Han fick en känning i sin vad igen. Vi testar honom under morgondagen, och hoppas förstås att han kan vara med, säger Anders Palmér.

Därför är truppen att betrakta som preliminär och övertalig, men så här ser den ut:
Målvakter: Lee Baxter, Driss El Asmar.
Backar: Billy Berntsson, Daniel Majstorovic, Gudmundur Mete, Matias Concha, Mikael Roth.
Mittfältare: Hasse Mattisson, Erik Johansson, Jörgen Ohlsson, Peter Sörensen, Brian Steen Nielsen, Jon Jönsson.
Anfallare: Niklas Skoog, Andreas Yngvesson, Mats Lilienberg.

Tom Prahl släpper alltså inga startelvor dagen innan match; motståndarna ska inte få nåt gratis. Men att döma av söndagens träning, blir det på skadorna när den elva som ”känts trolig” på senare tid som springer in på Stadions gräs för att begå allsvensk premiär mor Djurgården imorgon måndag 19.00. Alltså:

Lee Baxter – Billy Berntsson, Daniel Majstorovic, Gudmundur Mete, Matias Concha – Hasse Mattisson, Jörgen Ohlsson, Brian Steen Nielsen, Jon Jönsson – Niklas Skoog, Andreas Yngvesson.

– Gudmundur Mete tar Jussi Nuorelas plats i truppen, och om Hasse Mattisson är med spelar han på högerkanten och Jörgen Ohlsson centralt, säger Anders Palmér.
Att notera på pluskontot är Peter Sörensens snabba come back till att bli matchaktuell efter sin långa skadeperiod.

– Vi måste spela koncist, kompromisslöst och konsekvent, och inte krångla till saker och ting; då kan en motståndare som Djurgården, med många kvicka spelare straffa oss, säger Tom Prahl i sin senaste lägessummering på mff.se och fortsätter:
– Djurgården måste vara ett av de bättre lagen. Men det är inte säkert de är det i april månad. Och de har ett lite annorlunda utgångsläge än ifjol. Då slog de ur underläge som nykomlingar, nu ha de lite mer press på sig. Mycket handlar också om hur Stefan Rehn är i sitt 36:e levnadsår. Men de är förmodligen väldigt duktiga. Det mittfält de har med Barsom, Rehn och Källström är det ingen som slår på fingrarna. Det kommer att ställa stora krav på våra mittfältare att hålla dem stångna. Kan vi klara mittfältskriget så har vi en bra chans.

Lägessummeringen i sin helhet kan läsas under Nyheter>arkiv, men framför allt: läs Mäster Prahls egen artikel i programbladet imorgon!
Och främst av allt: ta dig till Stadion och bli del i det himmelsblå publikhav som ska hjälpa di blåe till premiärsegern!