Truppen mot Djurgården

Publicerad 04 april 2008

Det blir samma trupp plus Marcus Halsti som sjuttonde man som åker upp för att möta Djurgården lördag eftermiddag. Roland Nilsson ser fram emot en ny utmaning och efterlyser snabbare spel.

Djurgårdens IF – Malmö FF
Lördagen den 5 april, 16:00, Olympiastadion

Truppen:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Behrang Safari, Christian Järdler, Markus Halsti

Mittfältare/anfallare: Daniel Andersson, Guillermo Molins, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn, Robin Nilsson, Labinot Harbuzi, Jonatan Johansson, Niklas Skoog, Agon Mehmeti.

Skadad: Anders Andersson (benbrott).

MFF-tränarna nominerar samma trupp som i premiären mot Göteborg till lördagens bortamatch mot Djurgården, med finska nyförvärvet Marcus Halsti som sjuttonde man. Efter fredagens förmidddagsträning inne på Malmö Stadion framstår det också som om startelvan från i måndags får förnyat förtroende.

Inga skador eller skavanker har tillkommit, tvärtom ser Edward Ofere glädjande nog ut att kunna strykas från skadelistan. Hans ljumskskada har läkt lite snabbare än väntat, och från och med nästa vecka är med i full träning med laget igen.

Med ett par dagars perspektiv till den goda insatsen i premiären är Roland Nilsson fortfarande nöjd med lagets insats, men vill också se lite snabbare spel.
– De första 15-20 minuterna var vi väldigt nervösa, men när nerverna väl släppte och vi vågade såg det bra ut, matchen var bra för vårt självförtroende. Vi försökte spela för mycket ibland, det blev lite ”pillrigt”, man kan se att vi fortfarande bygger något. Ska vi lyckas utnyttja motståndarens oorganisation måste vi bli lite snabbare, säger Roland Nilsson.

Under försäsongen har MFF i en del matcher haft lite svårt att komma fram till avslut och skapa de där riktigt heta chanserna, men i premiären var de himmelsblå starkt överlägsna i antalet avslut på mål: 12-2 mot mästarna. Nu saknas ”bara” att få in lite fler av de skapade lägena.
– Det är bra att vi inte bara har ett bra spel ute på plan utan hela vägen fram, och att vi kommer till avslut, det är viktigt.

Ifjol tog MFF bara ett av sex poäng mot Djurgården då lagen möttes i två raka matcher när serien vände i juli. 1-0 till Djurgården på Olympiastadion, 1-1 i Malmö, men MFF hade oavgjort inom räckhåll i den första matchen och var värda segern i den andra. Nåväl, järnkaminerna slutade trea och MFF nia, så… nog om 2007. I lördags vann Djurgården sin premiär borra mot nykomlingen IFK Norrköping med 2-1.
– Nu väntar en ny match, en ny arena och en ny utmaning – och det är ett bra lag vi möter. Djurgården har behållit sina spelare och spetsat till ytterligare. Men vi ändrar ingenting i stort, det är lite smådetaljer i förhållande till motståndarens spel som man tittar på till varje match, säger Roland Nilsson.

Två hela tåg och en busslast med MFF-supportrar åker på ett organiserat sätt upp för att se matchen, fler lär ta sig till Olympiastadion på egen hand, såväl anhängare söderifrån som i huvudstadsdiaspora levande blådårar. Härligt med så fin stöttning i första bortamatchen!

/Tobias Christoffersson