Truppen mot Djurgården

Publicerad 09 augusti 2008

MFF kommer till hemmamatch mot Djurgården efter en vecka av träning på försvarsspel, då bland annat Daniel Andersson och Robert Åhman Persson testats som mittbackar. Roland Nilsson är nöjd med vad han fått se:
– Den här veckan har vi haft bra kvalitet.

Malmö FF – Djurgårdens IF
Malmö Stadion söndagen 10 augusti 18.00

Malmö FF:s trupp:

Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Jimmy Dixon, Markus Halsti, Christian Järdler, Robert Åhman Persson, Daniel Andersson

Labinot Harbuzi, Mike Jensen, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Rick Kruys, Jimmy Touma

Ola Toivonen, Jonatan Johansson, Agon Mehmeti.

Avstängd: Ulrich Vinzents.
Skadade: Anders Andersson, Babis Stefanidis, Joakim Nilsson.

Det lär bli en himmelsblå elva med en del förändringar i som springer ut på Malmö Stadions gräs imorgon kväll för att försöka följa upp förra hemmasegern över Kalmar med en ny trepoängare mot Djurgården. Med Ulrich Vinzents avstängd och Gabriel ännu inte redo för match efter sin skada – men i full träning – råder brist på backar. Därför har de senaste matchernas centrala nav Daniel Andersson och Robert Åhman Persson testats som mittbackar under veckans träning, medan Markus Halsti spelat ytterback. Hur det blir i matchen återstår att se.

– Vi har mycket folk friska nu och vi har tid att titta på alternativ, vilket vi behöver: Christian Järdler, Jimmy Dixon och Gabriel står alla på två varningar, säger Roland Nilsson.
En nödlösning att pröva två mittfältare som mittbackar?
– Nej. Vi värvade Robert Åhman Persson som mittback, men vi fick slänga in honom på mittfältet för att vi saknade folk där. Daniel styr de andra väldigt bra, både som mittfältare och mittback.

Utöver backbesättningen har försvarsspelet generellt stått i fokus på veckans träningar efter många lite för enkelt insläppta mål de senaste matcherna.
– Eftersom vi har laborerat mycket med laget i sommar har vi haft mycket fokus på anfallsspelet. Vi vet att vi kan spela väldigt bra framåt, men vi har inte offrat oss tillräckligt i försvarsspelet. Nu har vi repeterat försvarsspelet och i veckan har det börjat stämma igen; det har sett bättre ut, säger Roland Nilsson.

Roland är över lag nöjd med vad han fått se under veckan, och betonar vikten av att äntligen ha många spelare i träning igen.
– Konkurrensen blir förstås bättre, men också själva träningarna. Att krysta ihop något när man fattas folk blir inte särskilt matchlikt och det påverkar spelarna. Men den här veckan har vi haft bra kvalitet. Alla har sett bra ut.

Hur ser du på förlusten mot IFK Göteborg med några dagars perspektiv?
– Det var ju inte så att Blåvitt spelade ut oss; de hade inte så många chanser i matchen. Vi fick ett mål i näsan direkt i första minuten och ett till precis innan paus, och att försvara sig med en tvåmålsledning var sedan rätt tryggt för Göteborg. Såna matcher får man under en säsong.

För söndagens motståndare Djurgården har säsongen så här långt varit en stor besvikelse: laget har inte vunnit en allsvensk match sedan 28 april och kommer med tre raka förluster. Roland Nilsson varnar dock för att ”järnkaminerna” kan vara på gång.
– Vi kommer att möta ett väldigt taggat Djurgården. De såg väldigt bra ut hemma mot HIF senast, de ledde med 1-0 och hade HIF i brygga när de fick Markus Johannesson utvisad och HIF fick ett lyft.

Vårens möte i Stockholm slutade 1-1, och hemma har MFF inte vunnit över Djurgården sedan guldåret 2004. Så det är, helt enkelt, hög tid imorgon.

/Tobias Christoffersson