Truppen mot Dinamo

Publicerad 22 augusti 2011

Full fart framåt, alldeles på rätt sida gränsen till det naiva. Så formulerar Rikard Norling sitt lags inställning till returmatchen mot GNK Dinamo, med det svåra utgångsläget 1-4 från Zagreb i åtanke.

Det är ingen lätt uppgift, men det är heller ingen omöjlig. Tisdag kväll 20.45 på Swedbank Stadion – för kvällen formellt omdöpt till Malmö New Stadium – ska Malmö FF försöka vända på 1-4-förlusten i Zagreb förra veckan, i returmötet mot GNK Dinamo i playoffomgången till Champions League.

– Vi har bestämt oss för att gå in i den här matchen med full fart framåt, men utan att vara naiva, eller – kanske på gränsen till naiva! säger MFF-tränare Rikard Norling med ett snett leende, alldeles efter lagets sista, korta träningspass inför matchen.

Siffermässigt är utgångsläget förstås svårt, hur förhåller ni er till det i laddningen till matchen?
– Det är inte så svårt tycker jag. Det kanske är bra så här, att vi har allt att vinna och att bara köra på. Skulle det vara så att vi ror det här i hamn imorgon så blir det explosionsartad stämning på stadion.

Vad, särskilt, måste bli bättre i den här matchen jämfört med den i Zagreb?
– Det här blir en helt annorlunda match; att spela hemma och borta mot dem blir två helt olika saker. Nu kommer vi att köra och jag tror de kommer att vara väldigt måna om att inte släppa till någonting och vara mycket mer defensiva än hemma.

Vad blir viktigt för er imorgon?
– Att vi får in mycket spelare framför mål samtidigt som bollen är där. Sen naturligtvis att vi försvarar oss noga, att de inte får mer än absolut nödvändigt i chansväg.

Rikard Norling har tagit ut en 19 man stark trupp. Där är inte Johan Dahlin med på grund av skadekänning och Daniel Andersson på grund av sin revbensskada.

Målvakter: Dusan Melichárek, Dejan Garaca.
Backar: Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Pontus Jansson, Yago Fernandez, Ricardinho, Tobias Malm.
Mittfältare/anfallare: Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad,  Jeffrey Aubynn, Miiko Albornoz, Ivo Pekalski, Amin Nazari, Dardan Rexhepi,  Jimmy Durmaz, Agon Mehmeti.