Truppen mot Brommapojkarna

Publicerad 10 juni 2007

MFF startar om efter landkampsuppehållet med bortamatch mot nykomlingarna Brommapojkarna – och med två tunga comebacker i manskapet. Både Junior och Niklas Skoog är med bland de sexton, vilket innebär att konkurrensen om en plats i matchtruppen hårdnar rejält.
– Det är så här det ska vara. Det bådar gott inför fortsättningen, säger Sören Åkeby.

Truppen mot Brommapojkarna:

Jonas Sandqvist, Håkan Svensson

Ulrich Vinzents, Jon Inge Höiland, Anders Andersson, Behrang Safari, Gabriel

Johan Andersson, Daniel Andersson, Yksel Osmanovski, Ola Toivonen, Junior, Jonatan Johansson, Edward Ofere, Niklas Skoog, Joakim Nilsson.

Skadade/rehab: Jari Litmanen, Jimmy Dixon, Philip Milenkovic, Raoul Kouakou.
På G: Anes Mravac.

Efter MFF:s förmiddagspass stod det så klart att två saknade spelare åter finns inte bara tillgängliga för spel igen utan också uttagna i den trupp som åker upp till Stockholm för match mot Brommapojkarna måndag kväll: Junior och Niklas Skoog. Sören Åkeby skattar deras matchkapacitet till 60-70 minuter – vilket förstås också är avhängigt av hur matchen utvecklas – och det lär bli Junior som får spela från start bredvid Jonatan Johansson.
– Vi har saknat lite tryck i offensiven och behöver fler altarnativ, säger Sören Åkeby efter den förhållandevis målsnåla allsvenska inledningen – med undantag av 4-0-utpselningen av AIK har MFF inte förmått göra mer än ett mål per match.

Med Juniors och Skoogs comeback hårdnar också konkurrensen i truppen betydligt, vilket kan märks inte minst genom det faktum att till exempel varken Christian Järdler eller Marcus Pode tar plats i matchtruppen.
– Bara angenäma problem för mig. Det är så här det ska vara. Det bådar gott inför fortsättningen, säger Sören Åkeby.

Motståndarna Brommapojkarna har som nykomlingar haft det väntat svårt, och parkerar för närvarande sist i tabellen med fem erövrade poäng, däribland dock seger över Djurgården (i premiären) och oavgjort mot HIF. I senaste matchen blev det uddamålsförlust borta mot MFF:s hemmamotståndare på torsdag Halmstads BK.
– BP har gjort det dom ska, och dom har tagit sina skalper. Ett stabilt lag som spelar taktiskt klokt, ungefär som Gefle. De backar hem, väntar ut motståndaren och ödslar ingen energi i onödan, för att sedan hålla sig redo för snabba omställningar. Därför har de ofta krafter kvar sista kvarten, så det är viktigt att vi också hushåller med våra krafter, särskilt om det är varmt, säger Sören Åkeby.

På sista träningen bekantade sig MFF med VM-bollen från Adidas, som är den boll Brommapojkarna använder sig av. Inget konstigt med det, det är nämligen upp till varje klubb att välja vilken boll man vill spela med på sin hemmaplan. MFF har en uppsättning bollar av de 4-5 olika aktuella märkena och brukar alltid träna med bortaplanens boll inför bortamatcherna.

Efter tre matcher utan seger – 1-1-matcherna hemma mot Hammarby och Gefle och cupförlusten mot Lanskrona BoIS däremellan – är det med två matcher på fyra dagar lite upp till bevis för det ljusblå manskapet – men framför allt förstås en chans att starta om med ett ryck och visa lika god sommarform som vädret.

/Tobias Christoffersson

Allsvensk historik
Matchen mot BP på Olympiastadion den 11 juni är den allra första.

Dock har Malmö FF och BP mötts fyra gånger i övriga samanhang.

Datum – Typ – Spelort – Arena – Publik – Resultat – Målskyttar

1979-07-25 Svenska cupen, omgång 4 Stockholm Grimsta IP 3310 4-0(3-0)
Anders Ljungberg, Självmål, Claes Malmberg, Tommy Andersson

1984-03-22 Vänskap Malmö Stadion, plan 1 2-1(2-1)
Lars Larsson, Thomas Hansmark

1991-04-10 Svenska cupen, kvartsfinal Stockholm Grimsta IP 2112 3-4 efter straffar 0-0(0-0)
Per Ågren, Niclas Nylén, Henrik Nilsson

1996-04-17 Svenska cupen, semifinal Stockholm Kärrtorp 542 3-1(0-1)
Patrik Olsson, Joakim Persson, Yksel Osmanovski

Vi tackar Anders Larsson för statistiken