Truppen mot Austria Wien

Publicerad 28 september 2011

– Jag tycker vi ser starka ut och jag hoppas vi kan göra en väldigt bra prestation i matchen, för det lär behövas, säger lagkapten Daniel Andersson inför MFF:s hemmapremiär i Europa League: Austria Wien torsdag 19.00.

Tränare Rikard Norling gör inga förändringar i matchtruppen jämfört med söndagens match mot AIK (1-1):
Målvakter: Dusan Melichárek, Johan Dahlin.
Backar: Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Markus Halsti, Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Ricardinho.
Mittfältare/anfallare: Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Jeffrey Aubynn, Mathias Ranégie, Ivo Pekalski, Dardan Rexhepi, Jimmy Durmaz, Agon Mehmeti.

Sex matcher påtre veckor är påväg att bli åtta matcher på fyra. Innan landskampsuppehållet nästa vecka ska MFF hinna med allsvensk bortamatch mot Kalmar FF – samt inte minst hemmamatch i Europa League mot Austria Wien, torsdag kväll på Swedbank Stadion.

– Vi har pratat mycket om att vi har varit hårt belastade och samtidigt kan vi konstatera att den forcering vi gjorde sista minuterna mot AIK tyder på allt annat än att vi inte skulle ha kraft. Det finns energi att ta av till en sådan här match då vi behöver springa mycket, säger Rikard Norling inför mötet med Austria Wien.

Det är andra omgången av sex i Europa Leagues gruppspel I första föll MFF borta mot holländska AZ Alkmaar (4-1), medan Austria förlorade hemma mot ukrainska Metalist Charkiv (1-2).

– På den här nivån är alla lag bra, det ska vi ha klart för oss. Även om det naturligtvis är en stor skillnad att möta Alkmaar borta och Austria Wien, så är det ett riktigt bra lag som kommer hit. Ett lag som vill spela fotboll och som säkert kommer att utmana ödet lite grann med fler passningar genom mittfältet än vi är vana vid på vår hemmaplan.

– Samtidigt känner vi att vi är starka på vår hemmaplan , och att det inte spelar någon roll vilka vi möter. Får vi ut det som finns i det här laget kommer de att få svårt mot oss imorgon.

Enskilda misstag straffade MFF hårt både i bortamatchen mot Dinamo Zagreb och i bortamatchen mot AZ Alkmaar. En av de som i viss synnerhet ska se till att de inte sker är mittfältsmotorn Ivo Pekalski.

– Det här är den högsta nivån jag spelat på, tillsammans med matcherna mot Rangers och Zagreb. Det krävs lite extra fokus, och att man är på topp från början – annars hänger man inte med. Är man inte där blir man straffad direkt, säger Ivo inför matchen.

Daniel Andersson, lagkapten och veteran med lång och diger erfarenhet av internationellt spel, är optimistisk samtidigt som ha slår fast vad som gäller:

– Jag tycker vi ser starka ut och jag hoppas vi kan göra en väldigt bra prestation i matchen, för det lär behövas.