Truppen mot Assyriska

Publicerad 07 maj 2005

Det är inte ofta det händer men imorgon är det dags. Dags att möta ett nytt lag i Allsvenskan. Lagen har träffat på varandra i Superettan och i träningsmatcher men den här gången är det Assyriska FF i Allsvenskan och på nationalarenan Råsunda. Efter spel i Efes Pilsen Cup, Svenska Cupen och Royal League är det nu även dags för Rawez Lawan att göra debut på den Allsvenska bänken.

Här är truppen, kommentar och skadeläge.

Truppen
Mattias Asper, Lee Baxter –

Jon Inge Höiland, Patrik Andersson, Olof Persson, Joseph Elanga, Peter Abelsson –

Hasse Mattisson, Thomas Olsson, Daniel Andersson, Yksel Osmanovski, Louay Chanko, Andreas Yngvesson –

Markus Rosenberg, Afonso Alves, Rawez Lawan

Skadeläge
Niklas Skoog- nyckelben
(Läs mer längre ner på sidan)

Joakim Nilsson- knä

Tom Prahl om matchen
”Vi tog bara en poäng mot Hammarby senast och som matchen utvecklades så skall vi vara nöjda med det. Vill vi vara med i toppen så måste vi vinna en femton matcher minst. Det här är en match som vi kan vinna och då skall vi även ta chansen att göra det. Assyriska är ett skumt lag som lever mycket på inspiration och framgång. Vi har sett många exempel på att de varit utspelade men så plötsligt slår man till och gör mål eller spelar mycket bra fotboll under en period. att matchen spelas på Råsunda är ingen nackdel för oss. Jag hoppas vi kan vara aktiva med kvicka ben och friska hjärnor. Vi körde en lättare och lite roligare träning idag än vi brukar dagen innan match. Vi har spelat en del fysiska matcher på senaste tiden och vi har en del som har fått springa rejält, framför allt på mitten.”

Historik
Har aldrig mötts i Allsvenskan tidigare

Niklas Skoogs skada
Niklas Skoog har drabbats av en nyckelbensfraktur. Frakturen kom vid själva sammanstötningen och inte vid fallet efteråt.

Niklas själv uppfattade inte situationen eftersom han höll på att ta emot bollen. Däremot märker han direkt att något inte stämmer när han ligger ner.

Det finns inget som kan skynda på läkningen som tar sex till åtta veckor. Niklas går med ett ”åttaförband” som skall hålla isär axlarna så att läkningen blir bra.

Första veckan har man väldigt ont men efter hand så kan man hålla sig i form genom viss styrketräning och motionscykel. Däremot är bollövningar och att jogga uteslutet.

Efter läkningen kan man fortfarande ha ont men där är det smärtan som sätter gränsen för träningen inte själva benbrottet.