Truppen mot AIK

Publicerad 27 april 2007

Två förändringar i truppen: Gabriel och Marcus Pode in istället för Daniel Theorin och Labinot Harbuzi. Sören Åkeby hoppas på en öppnare match mot AIK.
*** Uppdaterad med träningsklipp. ***

Truppen mot AIK:

Jonas Sandqvist, Håkan Svensson

Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Anders Andersson, Behrang Safari, Christian Järdler, Gabriel

Marcus Pode, Daniel Andersson, Yksel Osmanovski, Joakim Nilsson, Ola Toivonen, Jonatan Johansson, Junior, Edward Ofere.

Skadelistan: Jari Litmanen, Anes Mravac, Robin Nilsson (muskelbristning i måndagens B-match) , Niklas Skoog, Labinot Harbuzi (fotleden efter smäll i inhoppet mot GAIS).
Friska, men ännu ej ”matchklara”. Jon Inge Höiland, Johan Andersson.

Dags för årets andra hemmamatch, och dags för revansch, rent av dubbel sådan: dels för den svidande derbyförlusten mot TFF i söndags, dels för den stillösa säsongssortin med 3-0-förlust på Råsunda i höstas. Långsint att älta den senare kanske, men även den förra ser Sören Åkeby ingen anledning att dröja kvar vid.
– Jag vill inte diskutera den matchen mer. Vi gick igenom den i måndags och sedan dess har vi lagt den bakom oss, säger MFF-tränaren korthugget efter fredagens högsomriga förmiddagsträning inne på Malmö Stadion, men tillägger också:
– De spelade ett bra försvarsspel, som vi inte lyckades öppna på det sätt vi ville.

Sören Åkeby var förstås på plats på Råsunda i tisdags, när MFF:s två kommande motståndare drabbade samman i årets första Stockholmsderby AIK-Hammarby.
– Matchen såg ungefär ut som vår i söndags, derbykaraktär – förutom att vi inte kampade lika mycket mot Trelleborg.

På lördag hoppas han på en öppnare match mot ett mer spelande lag, och att MFF kan komma upp i samma nivå som i de tidigare matcherna innan den på Vångavallen i söndags. Om AIK:
– Ett lag med många bra spelare. I synnerhet Wilton Figueiredo; han får inte komma rättvänd, och vi får inte ge dem några onödiga frisparkar. Deras omställningsspel måste vi också se upp med.

AIK har efter premiärförlusten hemma mot Kalmar vänt underläge till en stark seger mot IFK Göteborg på Ullevi och vann över Hammarby med 1-0 i ett jämnt möte där Hammarby hade det mesta av spelet. MFF:s form och säsongsinledning – bägge lika trevande och svårtolkade som någonsin… men det är två guldfavoriter som möts på Stadion imorgon lördag, och allt talar för en helt öppen och spännande match. Missa den inte.

/Tobias Christoffersson

Ett litet reportage från MFF:s sista träning:
Åkeby varnar för Figueiredo.(60 mb)
Du laddar enklast hem filmen genom att högerklicka på länken och
välja ”Spara som …”