Truppen inför Örebro: Olof hoppas på en vändpunkt

Publicerad 10 juli 2015 i Nyheter

Imorgon, lördagen den 11 juli, är det dags för hemmamatch mot Örebro SK på Swedbank Stadion. Senast lagen möttes var i Svenska Cupen, där ett för dagen starkt Örebro gick segrande ur striden efter att ha kontrat in matchens enda mål. Assisterande tränare Olof Persson är revanschsugen och minns tillbaka till fjolårets hemmamöte – en match som efter en lite tyngre period blev en symbolisk vändpunkt som grundade vinterns guldfirande.  

– Det var egentligen inte mycket att be för i det läget, vi var helt enkelt tvungna att släppa handbromsen rejält och blåsa på för att systematiskt försöka jobba ned det övertag som de hade. Med enkel matematik så behövde vi göra ett mål var femtonde minut för att vinna. Det föll väl ut, vi fick mål på dem tidigt och efter det fortsatte vi att pressa dem i resten av halvleken. Vi vände matchen och vi lyckades få med oss tre poäng.

Hur viktigt var det för resten av fjolårets säsong?

– Det är klart att det var viktigt att hålla avstånden till de andra lagen som jagade oss. Det är ingen hemlighet att alla vill hitta ett flyt där man vinner matcher på löpande band – ett flyt där man så att säga förtjänar att ha marginalerna på sin sida. Den vändningen skapade ett flyt för oss och en trygghet i laget.

Lite samma läge i år som under matchen i fjor – det är halvtid i Allsvenskan och det är några poäng upp till toppen. Är det nu det vänder?

– Ja. Vi både hoppas och tror att det är här vändningen kommer. Det finns inte många vägar att gå, vi måste jobba stenhårt på det vi tror på så kommer utdelningen så småningom, säger Olof Persson med eftertryck samtidigt som han är noga med att poängtera att morgondagens motstånd är allt annat än en dans på rosor:

– Örebro är ett lag som är betydligt bättre än vad tabellpositionen visar. De har bland annat haft en del matcher som stått och vägt där de lite oturligt förlorat med uddamålet. Vi vet ju sedan Svenska Cupen i våras att det är ett bra välorganiserat lag. Vi måste jobba hårt för att bryta ner dem samtidigt som vi måste vara vaksamma på deras omställningar. Men det ska bli kul att spela hemma igen, vi längtar efter att få visa vad vi kan!  


Truppen:
Zlatan Azinovic, Marko Johansson

Pa Konate, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Yoshimar Yotún, Rasmus Bengtsson, Andreas Vindheim.

Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Simon Kroon, Enock Kofi Adu, Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Agon Mehmeti, Pawel Cibicki, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget

Erik Johansson fick sin sjätte varning i mötet mot IFK Norrköping och är därmed avstängd till matchen mot ÖSK.


Malmö FF – Örebro SK
Swedbank Stadion
Lördag 11/7 klockan 16.00

Biljetter finns på ticnet.se, publikinformation hittar du här.

huvudpartners

officiella partners