Truppen inför Djurgården uttagen: ”Nu gäller det att fokusera”

Publicerad 29 juli 2011

Några dagar efter den tuffa matchen mot Rangers är det dags igen och Rikard Norling har tagit ut en preliminär trupp på 20 man.

– Vi har ett tufft spelschema och vi måste känna av hur spelarna mår innan vi spikar truppen, menar lagledare Leif Engqvist. Till exempel vilar Agon imorgon.

Inför matchen poängterar annars MFFs tränare Rikard Norling vikten av att snabbt ställa om fokus:

– Man kan säga hur mycket som helst men det är när matchen drar igång som energin ska vara på plats. Djurgården är ett fint lag som vi gärna vill vinna emot, så jag räknar med att alla som blir uttagna är förberedda för uppgiften.

Det täta matchandet gör att återhämtning är en allt viktigare del av förberedelserna till nästa match:

– Här vill jag ge en eloge till hela teamet när det gäller att få spelarna i fysisk form. Sen handlar det mycket om mental omställning. Därför känns det bra att vi har några så rutinerade spelare som Daniel Andersson, Jeff och Wilton. De har varit med förr och kan det här med att ställa om och fokusera.

Inför matchen har Norling tagit ut en extra stor trupp:

Målvakter: Dejan Garaca, Dusan Melichareck

Backar: Daniel Andersson, Yago Fernandez, Markus Halsti, Pontus Jansson, Tobias Malm, Ricardinho, Filip Stenström

Mittfältare/anfallare: Jeffrey Aubynn, Jimmy Durmaz, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Daniel Larsson, Miljan Mutavdzic, Amin Nazari, Omid Nazari, Alex Nilsson, Ivo Pekalski, Dardan Rexhepi.